Kutlu Doğum'un İslamiyet inancında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bayrak, Hz. Muhammed'in daha iyi tanınması ve anlaşılması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.
Aydın'daki “Kutlu Doğum Haftası” programı hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün önümüzdeki hafta kutlanacağını söyledi. Yaratılmışlara rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in 20 Nisan 571 tarihinde doğduğunu hatırlatan Bayrak, bu haftanın 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Kutlu Doğum Haftası” olarak kutlanmakta olduğunu ifade etti. Peygamberimiz doğmadan önce Mekke civarı ve insanlığın ciddi problemler yaşamakta olduğunu belirten Bayrak, “Peygamberimizin daha doğumundan itibaren insanlığa ışık tuttu. O yaratılmış tüm varlıklara sevgi ve şefkatiyle sayısız örnekler sundu. Peygamberlerin sonuncusu ve yaratılmışların en hayırlısı olarak anıldı ve inanıldı. Ona inanan müminler olarak O'na olan sevgi ve bağımlılığımızı her vesileyle gösteriyoruz. Kutlu Doğum Haftası bunlardan bir tanesidir. Hz. Muhammed'i daha iyi anlama ve tanıma amacıyla Aydın il ve ilçe müftülükleri olarak ülkemiz genelindeki faaliyetler gibi 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlama programları hazırlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm Müslüman aleminin haftasını tebrik ediyor, Efendimiz Muhammed Mustafa'ya salat ve selamlarımızı sunuyoruz” dedi.
Aydın'daki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının 14 Nisan 2008 tarihinde Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenecek olan protokol töreniyle başlayacağını haber veren Müftü Bayrak, kutlama programı içerisinde tasavvuf musikisi konserleri, Mevlid-i Şerif tilaveti, kermes ve konferansların düzenleneceğini dile getirdi. Bayrak, hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilk ve orta dereceli öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin de bu hafta içerisinde ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.