Ramazan Paşa Camiinde gerçekleşen toplantıya Aydın merkez, belde ve köylerde faaliyet gösteren cami dernek başkanları katıldı. Dernek başkanlarının tamamına yakınının katıldığı toplantı konuşan İl Müftüsü Kocaoğul, “Cami hizmeti çok önemlidir. Hz. Peygamberimiz, Mescid-i Nebinin inşasında taş taşırken bunu gören Sahabe-i Kiramdan biri; ‘Ya Rasülallah biz taşıyalım’ deyince, Peygamberimiz Hz. Muhammed, ‘Benimde cami yapma sevabına ihtiyacım var’ diyerek inşaata yardımcı olmaya devam etti. Ülkemizde yüz bini aşan camiler de bu ruh ile yapıldı ve yaşatıldı. Cami dernekleri Allah’ın evlerini imar ve ihya ediyor. Gönül rızasına dayalı, dayanışma ruhu ile topluma hizmet ediyorsunuz. Her bir dernek aynı zamanda bir sivil toplum örgütüdür. Böyle önemli bir görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birlikte yürüteceğiz. Karşılıklı anlayış, istişareye dayalı beraberlik ve kaynaşma ile beklentilere cevap vermeliyiz” dedi.
Dernek başkanlarının ihtiyaç, sıkıntı ve önerilerini dinleyen Müftü Kocaoğul, “Kur’an Kursu ve Din Hizmetleri çok önemlidir. Camilerde karşılaşılan muhtelif hususları hep birlikte çözülmeye çalışacağız. Ramazanı şerifin hayırlı olmasını, ilimize hizmet etmek için arzu ediyoruz. B gibi toplantılarımızı zaman zaman sürdüreceğiz” diye konuştu.
Toplantıya katlan dernek başkanları da, bu güne kadar Aydın İl Müftüleri tarafından kendileri ile böyle bir toplantı yapılmadığını, bundan dolayı teşekkürlerini, memnuniyetlerini ve önerilerini ilettiler.