ADANA"da bir pavyonda şoför olarak çalışan 28 yaşındaki Mustafa İzgümengep, kendisini işten çıkartan ve aynı zamanda akrabası olan müdürünün evini bastı. Tüfekle ateş açan İzgümengep müdürün eşi Nilüfer Sevil Gökmen'i öldürdü, müdürü yaraladı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Namık Kemal Mahallesi 65102 Sokak'ta meydana geldi.

Adana Eğlence Sitesi"ndeki bir pavyonda mesul müdürlük yapan 56 yaşındaki Necmi Gökmen, yanında şoför olarak çalışan Mustafa İzgümengep"e eşi 41 yaşındaki Nilüfer Sevil Gökmen"e araç kullanmayı öğretmesini istedi. İddiaya göre İzgümengep, aynı zamanda akrabası olan Nilüfer Sevil Gökmen"e otomobil kullanmayı öğretirken sarkıntılık yaptı. Kadın da durumu eşine anlattı. Necmi Gökmen bunun üzerine Mustafa İzgümengep"i işten çıkardı. Buna öfkelenen İzgümengep, eski müdürünün Namık Kemal Mahallesi"ndeki evine gitti.

Evin bahçesinde Nilüfer Sevil Gökmen"i gören İzgümengep, yanında getirdiği av tüfeğiyle ateş açtı. Gökmen sol kasığına isabet eden saçmalarla ağır yaralanırken, sesler üzerine dışarı çıkan eşi Necmi Gökmen'e ateş ederek kaşından yaralayan İzgümengep kaçtı. Komşuların haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Özel Metro Hastanesi"ne götürülen Nilüfer Sevil Gökmen, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi"ne sevk edildi. Ameliyata alınan Gökmen, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Kaşından yaralanan Necmi Gökmen ise ayakta tedavi edildi. Polis, şüpheli Mustafa İzgümengep"i yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Suç aleti av tüfeği 65087 Sokak'ta bulunurken, şüpheli Mustafa İzgümengep ise gecenin ilerleyen saatlerinde yakalandı.

NİLÜFER'İ SEVİYORDUM, KOCASINI ÖLDÜRECEKTİM" Olaydan sonra aynı mahallede gözaltına alınan şüphelinin, Necmi Gökmen"in eşi Nilüfer Sevil Gökmen"i çok sevdiğini ve yüzden kocasını ortadan kaldırmak istediğini söylediği belirtildi. Gözaltına alındıktan sonra kadının öldüğünü öğrenince sinir krizi geçiren Mustafa İzgümengep"in poliste şu ifadeyi verdiği kaydedildi:

“Nilüfer"i çok seviyordum. Ona şoförlük öğrettim. Onu sevdiğimi kocası öğrenince beni işten attı. Aşkımıza engel oldu. Ben de onu ortadan kaldırmak için silah aldım. Amacım Necmi"yi öldürmekti. Nilüfer silahın namlusunu tuttu. Nilüfer"i istemeyerek vurdum.”

Emniyet Müdürlüğü"nden sağlık raporu için Adli Tıp Kurumu"na götürülen şüpheli, “Seviyordum. Çıkınca seni de öldüreceğim Necmi” diye bağırdı. Mustafa İzgümengep, sağlık kontrolünden sonra adliyeye götürülürken de, “Ben onu öldürmeyecektim, Necmi"yi öldürecektim” dedi.. 2 çocuk annesi Nilüfer Sevil Gökmen"in cenazesi ise, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Kabasakal Mezarlığı"nda toprağa verildi

DHA