Münevver Karabulut cinayetinin ardından, 197 gün boyunca firari zanlı Cem G.'nin peşinde olan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu bünyesinde görevli 9 polisin özel eğitim aldığı ve daha önce de birçok önemli cinayeti çözdüğü ortaya çıktı.

3'ER KİŞİLİK 3 EKİP
3'er kişilik 3 ayrı ekipten oluşan grup, Münevver Karabulut cinayeti sonrası günlerce uykusuz kalarak olayın aydınlatılmasında büyük rol oynadı. 3 ayrı ekip, fiziki takip, olay yeri ve kriminal incelemeler, sorgulama teknikleri ile psikolojik baskıda uzmanlaşmış polislerden kurulu. Cinayetin olduğu tarihte Cinayet Bürosu Amiri olarak görev yapan Ali Tuna Coşkun eski bir Özel Harekatçı. Soruşturmalardaki detaycılığıyla bilinen ve inadı ile tanınan Coşkun, cinayetin yaşandığı günden bu yana ekibinin başında tüm operasyonlara eşlik etti. Emniyet Amiri Ali Tuna Coşkun'un rütbe alarak Emniyet Müdürü yardımcılığına atanmasının ardından, ekibinde çalıştığı cinayet Büro Amir Yardımcısı Fahrettin Gömbe Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi. Baştan beri dosyayı takip eden bu ekip yine bozulmadı.

ŞİFRELİ MÜJDE
Özel ekipteki polisler, Cem G.'yi teslim eden avukat Aytekin Kaya ile buluşulmasının ardından teslim tutanağı düzenledi. Zanlı Cem G. 'Artık bize emanetsin. Korkacak bir şey yok' denilerek ekip aracına bindirdi. Bu sırada görevli tüm polisler birbirlerini arayarak 197 günlük kaçışın sona erdiğini, Cem'in ellerinde olduğunu müjdelediler. Cem'in teslim alındığı haberi ise üstlere açılan bir telefonla şu parolayla duyuruldu: 'Müdürüm Kuş Kafeste.'

ŞOKE EDEN CİNAYETLERİ O POLİSLER ÇÖZDÜ
Münevver cinayetinde görevli bu özel ekip, Beşiktaş İnönü Stadı'nda 22 Kasım 2004 günü oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının devre arasında, kalbinden bıçaklanarak öldürülen Cihat Aktaş (16) cinayetini aydınlatmıştı. Basında 'Stat cinayeti' olarak bilinen olayın zanlısı olarak Fatih Sözüer yakalanmıştı. Yine aynı ekip, Beyoğlu'ndaki bir binanın çatı katında 26 yerinden bıçaklanarak öldürülen 14 yaşındaki Gizem Kılıç cinayetini de kısa sürede çözerek katil zanlısı komşu Ahsen Sarıkeçili'yi yakalamıştı.

'ÖLDÜRMEYİN' DİYE SAYIKLIYOR
POLİSİ 197 gün boyunca peşinde koşturan katil zanlısı Cem G.'nin tek başına kaldığı koğuşta bazı geceler sayıkladığı ortaya çıktı. Zanlının uykusunda, anlamsız şeyler söylediğini belirten gardiyanlar 'Bazen, öldürmeyin diyor' dedi. Cem G.'nin sabah saat 06.00'da kalktığı, diğer tutukluların ise bir an önce Cem G.'yi görmek için fırsat kolladığı öğrenildi. Cezaevi kaynakların, bazı mahkumların 'Cem'i bize verin' dediğini bazılarının da sadece meraktan görmek istediklerini ifade etti.

KEMERİN SIRRI NE?
MÜNEVVER Karabulut cinayetinden tam 197 gün sonra polise teslim edilen Cem G.'nin, cezaevi yetkililerinden özel bir istekte bulunduğu ortaya çıktı. Zanlının, cezaevi girişinde, kemerini alan gardiyanlara, 'Lüften onu iyi saklayın. Benim için özel bir anlamı var. Daha sonra sizden aldırtacağım' dediği öğrenildi.

TORNA ÖĞRENEBİLECEK
Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde kalan Cem G. isterse zanaat eğitim de görecek. Cezaevi gardiyanları Cem G.'ye özel bir muamele göstermediklerini söylerken 'Burada tutuklu bulunan 520 çocuktan biri de Cem. Burada kimseye özel muamele yapmıyoruz. O tür özel muameleler eskilerde kaldı. Devletimiz neyi verirse onu yemek zorundalar. Ahmet'in çocuğu ne şartlardaysa Mehmet'in çocuğu da aynı şartlarda. Cem'in bir sorunu yok' dedi. Cezaevinin eğitim yeri olduğunu söyleyen bir başgardiyan ise 'Burası okul, eğitimi biten tahliye olacak. Burada marangozluk, tornacılık gibi zanaat eğitimleri veriyoruz. Cem eğer isterse ona da eğitim vereceğiz. Ama o fazla kalmayacak. Cezaevinde koğuşlar arası görüşme yok. Her koğuşun avlusu ayrı. Cem'de avluya çıkıyor' diye konuştu. Gülden KILIÇ / İSTANBUL

ÇAYINI DEMLİYOR, TELEVİZYON İZLİYOR
MALTEPE Ceza İnfaz Kurumları Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nin 20 kişilik B-5 koğuşunda, güvenlik nedeniyle tek başına kalan Cem G., ifadesi sırasında olduğu gibi, cezaevinde de psikolog desteği alıyor. Cezaevinde görevli kadın ve erkek psikologlar, diğer hükümlüler gibi Cem'e de zaman zaman destek sağlıyor. Türkiye'yi dehşete düşüren cinayetin zanlısı, gündüzleri genellikle müzik dinliyor, akşamları ise televizyon izliyor. Tek başına kalan Cem G., çayını da kendi demliyor.

AÇIK GÖRÜŞ PERŞEMBE
Öte yandan, Cem'in kaldığı Maltepe Cezaevi'nde dün açık görüş heyecanı vardı. Kimi mahkum yakınları, Cem G. cezaevinde olduğu için güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi. Cem G.'nin, görüş günü ise perşembe günü olarak açıklandı. Şimdi gözler, aileninin ziyarete gelip gelmeyeceğinde/akşam