5 yıldır kayıp işadamı Sezai Rahmi Özden'in dosyasını Başbakan'ın talimatıyla yeniden açan İzmir polisi korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Polis, 4 ay takibin ardından işadamının eski çalışanı 10 kişiyi gözaltına aldı. Bir şüpheli sorguda cinayeti itiraf etti. İşadamının kemikleri ormanda bulundu. Baş şüpheli işadamının fabrikasına göz koyan eski müdürü.

İzmirli işadamı Sezai Rahmi Özden, 2002'de Ege Metal'i satın aldıktan bir hafta sonra fabrika hisselerinin büyük bölümünü arkasına yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı'yı alan Erol Evcil'in adamı Ahmet Büyükdoğan'a devretti. Bu dönemde silahlı saldırıya uğrayıp ayaklarından kurşunlanan Özden, bir süre sonra da kendi fabrikası Sözden Demirçelik'i elinden çıkardı. Özden 11 Ekim 2004'de eşi Zehra Özden'i arayıp, “Yurtdışına gidiyorum” dedi. Bu tarihten sonra işadamı kayıplara karıştı.

10 ŞÜPHELİ SORGUDA

Eşi 5 yıldır bulunamayan Zehra Özden, geçen Nisan ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak olayı anlattı. Erdoğan'ın talimatıyla yeniden soruşturma başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda İzmir polisi yaklaşık 4 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından önceki gün düğmeye bastı. Polis işadamının eski fabrika müdürü Mustafa E.'nin de aralarında bulunduğu eski çalışanları ile onların yakınlarından oluşan 10 kişiyi gözaltına aldı.

SORGUDA CİNAYET İTİRAFI

Şüphelilerden birinin itirafıyla işadamı Özden'in silahla öldürüldükten sonra, İzmir'in Gaziemir ilçesi Beyazevler semtindeki ormanlık alanda gömüldüğü, otomobilinin de Uşak'ta yakıldığı, cinayette kullanılan silahın ise İzmir'in Karaburun ilçesinde denize atıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin itirafı üzerine Özden'in gömüldüğü öğrenilen ormanlık alanda yapılan kazıda insan kemikleri ve bacaktaki kemiğe takılan bir platin bulundu. İskeletin baş kısmına ait kafatası kemiklerinin ise bulunamadı. Kemikler, DNA testi için Adli TIP Kurumu'na gönderdi.

CİNAYET SİLAHI ARANIYOR

Zanlıların Özden'in otomobilini Uşak'a götürüp yaktıklarını söylemeleri üzerine, Uşak polisi ve jandarmasıyla bağlantıya geçildi. Zanlıların otomobili yaktıklarını söyledikleri mevkide yaklaşık 4 yıl önce jandarmanın yanmış bir otomobil bulduğu ortaya çıktı. Plakası ve motor şase numarası tespit edilemeyen aracın muhafaza altına alındığı öğrenildi. İzmir polisi, zanlıların cinayette kullandıkları silahı attıklarını söyledikleri Karaburun sahilinde de arama çalışması başlattı.

PLATİN DOĞRULUYOR

İşadamının büyük oğlu Süleyman Özden, babasının kaybolmadan önce de silahlı saldırıya uğradığını ve bacağına platin takıldığını söyledi. Özden, “Babama platini takan doktora kazıda bulunan platini gösterdi. Babama takılan platinle aynı marka olduğunu söyledi. DNA testi de yapılacak, ama bulunan kemik parçalarının büyük ihtimalle babama ait olduğuna inanıyoruz. Babamı öldürüp fabrikalarını almışlar' dedi.


Hisseleri devret baskısı

Cinayetle ilgili önceki gün gözaltına alınan 10 kişi arasında İşadamı Sezai Rahmi Özden'in fabrikası Say Metal'in genel müdürlüğünü yapan Mustafa E. ile avukat T.T de bulunuyor. M.E'nin, iş adamı Özden kaybolduktan sonra fabrikadaki hisselerin çoğunluğunu kendi üzerine geçirdiği belirlendi. Şüphelinin işadamının eşi Zehra Özden'e de “Fabrikayı başkası ele geçirecek, hisseleri bana devret” diyerek baskı yaptığı da ileri sürüldü. Şüphelilerin itirafları doğrultusunda dün bir kişi daha gözaltına alındı.


Umutları söndü

Kayıp iş adamının kemiklerinin bulunması üzerine eşi Zehra Özden ile oğulları Süleyman ve İsmail, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi. Zehra Özden, gazetecilere konuşmadı. Süleyman Özden ailece çok üzgün olduklarını söyledi. Yıllardır bir ümitle yaşadıklarını ifade eden Süleyman Özden, '(Babam belki hayattadır) diyorduk. Ama artık ümidimizi yitirdik. (Yurt dışında olabilir) diyorduk, artık öldüğünden eminim' dedi.