Emniyet Genel Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün, "Şüpheli" sıfatıyla sorgulanmasına yol açan dolandırıcılık sanığı İrfan Erbarıştıran'ın havaalanlarında VIP'i kullandığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde depreme yol açan iki genel müdür yardımcısının dolandırıcılık kapsamında sorgulanması olayında ilginç bağlantılar ortaya çıktı.

3 BİN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Genel Müdür Yardımcıları Uzunkaya ve Gülcü'nün talimatı ile VIP'i kullanmasına izin verilen dolandırıcılık sanığının Münevver Karabulut cinayeti kapsamında yaptığı ihbarlar karşılığında devletten para aldığı belirlendi. Erbarıştıran'ın üzerinden Uzunkaya ve Gülcü ile doğrudan görüştüğü iki ayrı telefon hattının çıktığı öğrenildi. Erbarıştıran'ın bu hatlardan Celal Uzunkaya sık sık görüştüğü tespit edildi. Dolandırıcılık sanığı İrfan Erbarıştıran'ın Uzunkaya ve Gülcü ile yaklaşık 3 bin telefon görüşmesi yaptığı belirlendi.

Erbarıştıran'ın Genel müdür yardımcısı Celal Uzunkaya tarafından telefonlarının dinlendiği konusunda uyarıldığı öğrenildi.

DİNLENİYORSUN UYARISI

Erbarıştıran'ın bir dönem de 2000'e Doğru dergisinde siyasi yazılar yazdığı belirlendi. 2000'e Doğru dergisinin ismi, daha sonra İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık'a dönüştü. 1991 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda, haber elemanı olarak istihdam edilen Erbarıştıran'ın istihbarat biriminden ayrıldıktan sonra Emniyet'teki bazı üst düzey isimlerle bağlantısını ise sürdürdüğü tespit edildi. Erbarıştıran son olarak Ankara Sheraton Otel'de Uzunkaya'nın misafiri olarak konakladı. Ayrıca Erbarıştıran'ın, 2008'de Bursa'daki bir çete operasyonunda gözaltına alındığı, ancak adliyeye gönderilmeden serbest bırakıldığı da soruşturma dosyasına eklendi. Şüphelinin serbest bırakılması için Uzunkaya'nın devreye girdiği ileri sürüldü.

Antalya operasyonu Emniyet'i sarstı

Antalya merkezli 2 suç örgütüne yönelik operasyon, genişletilerek sürüyor. Antalya'da bir emniyet müdür yardımcısı ile Ankara ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 şube müdürü de gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaklaşık 2 yıldır süren istihbarat ve takip çalışması sonucu, Antalya, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanan 5'i kamu görevlisi, 1'kadın 20 kişinin sorguları devam ederken, Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ü.B. ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü E.Ç. ve Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü H.A.T. de gözaltına alındı. Operasyonda Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç. Antalya'da görev yapan polis memurları O.D. ile H.A.E, infaz koruma memuru A.Ö. ile astsubay H.Ç. de gözaltına alınmıştı. Böylece gözaltındaki kamu görevlilerinin sayısı da 8'e yükseldi. Öte yandan, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç'nin yönlendirdiği çete liderinin kumarhane basan polis amiri için vurun emri verdiği öğenildi./yeni şafak