Karabağlar'da bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan öğretmen Çetin O., iddiaya göre geçen mart ve nisan aylarında, okuldaki 6 kız öğrenciye fiziksel ve sözlü cinsel tacizde bulundu. İddiaya göre, Çetin O. ders sırasında H.Ü.'ye ileride ne iş yapmak istediğini sordu. H.Ü. de  "Dansçı olmak istiyorum" cevabını verdi. H.Ü. ile koridorda karşılaşınca öğrenciyi odasına çağıran Çetin O., cep telefonundan müzik açarak, "Hadi bana dans et, bir iki figür göster" dedi. H.Ü. dans etmek istemediğini belirterek,itiraz etti ve bağırmaya başladı. Olayın duyulması üzerine diğer öğretmenler de Çetin O.nun odasının önüne geldi.

DİĞER ÖĞRENCİLER DE ANLATTI

H.Ü.'nün olayı okuldaki rehber öğretmenine anlatması sonrasında tutunak tutulurken, bu olayın ardından daha önce benzer olaylar yaşadığını söyleyen 5 kız öğrenci de, yaşadıklarını rehber öğretmeniyle paylaştı.

İhbar üzerine, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Çetin O.'açığa alındı. Ailelerin şikayetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, geçen 19 Nisan'da gözaltına alınan Çetin O., bir gün sonra da tutuklandı. Çetin O. hakkında 5 kez 8 yıldan 15 yıla kadar ve H.Ü.'ye yönelik davranışı nedeniyle de 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Çetin O., davanın geçen 15 Ağustos'ta görülen ilk duruşmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben okula giriş çıkışlar ve öğrencilerin giyimleriyle ilgili görevliydim ve öğrencilerin okula taytla gelmesine, uygunsuz araç ve gereçlerle gelmelerine engel oldum. Dolayısıyla okulda sevilmeyen idareci haline geldim. En son yaptığım sınavda da düşük not verdiğim için öğrenciler böyle bir iftira atmış olabilirler" iddiasında bulundu. Çetin O., delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle, tutuksuz yargılanmak üzere ilk duruşmada tahliye edildi.

Davanın bugün görülen ikinci duruşmasında ise, 6 kız çocuğundan, 5i dinlendi. Çocuklar, ifadelerinde Çetin O.'nun kendilerine istismarda bulunduğu iddialarını yineledi. Tanıkların da dinlendiği duruşmada savunma yapan sanık Çetin O., H.Üyü odasına çağırmadığını, koridorda karşılaşmaları üzerine kapı eşiğinde konuştuklarını iddia etti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.