Adana'da açık lise 3. sınıf öğrencisi bir kişi devamsızlıktan sınıfta kalınca, tartıştığı müdür yardımcısını okulda bıçakladı. Yakalanan öğrenci "hak ettiği için bıçakladım" dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, açık lise 3. sınıf öğrencisi Ş.D. (17), öğleden sonra Çukurova Elektrik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne giderek derse girdi. Bu arada Ş.D. devamsızlıktan sınıfta kaldığını öğrendi. Bu duruma sinirlenen Ş.D., Müdür Yardımcısı Osman Gürbüz'ün yanına giderek, "Hocam ben devamsızlıktan kalmışım, nasıl kalırım ben" diyerek müdür yardımcısına bağırdı.

Bunun üzerine öğrenci ile müdür yardımcısı arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken araya giren öğretmenler kavganın büyümesini önledi. Öğrenci okulun bahçesine çıkarak beklemeye başladı. Müdür yardımcısı da işi bitince okuldan ayrılmak üzere bahçeye çıktığı sırada öğrenci yanına gelerek üzerinde bulundurduğu bıçakla öğretmeni kolundan ve kalçasından bıçaklayarak kaçtı.

Müdür yardımcısı Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Müdür yardımcısının hayati tehlikesi olmadığı müdahalenin ardından taburcu olduğu öğrenildi. Bu arada polis de kaçak öğrenciyi kısa sürede bıçakla birlikte yakaladı. Fatih Polis Merkezi'ne getirilen öğrenci yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Öğrenci teslim edilirken basın mensuplarının müdür yardımcısını neden bıçakladın sorusuna "Hak ettiği için bıçakladım" demesi dikkat çekti. Öğrenci sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.