Doktorlar, böbrek yetmezliği hastası kadınlarda hamile kalma oranının binde 5, canlı doğurma oranının da binde 2 olduğunu hatırlatırken, 2.5 kilo ağırlığında sağlıklı bir bebek doğuran Kunçay"ın mucize gerçekleştirdiğini söyledi. 36 hafta sonra normal doğumla dünyaya gözlerini açan bebeğe ise "Ege Mert" adı verildi.

Manisa"da 3 yıl önce yaptığı düşük sonrası böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunduğu tespit edilen ev kadını Hanım Kunçay, herşeye rağmen anne olma isteğinden vazgeçmedi. Haftada 6 gün boyunca toplam 24 saat diyaliz makinesine bağlı olarak hayatını sürdüren Kunçay, geçen yıl hamile kaldı. Kunçay, hamileliği boyunca da Manisa Özel Diyaliz Merkezi"nde makineye bağlanmaya devam ederken, tahlillerde bebeğin sağlıklı gözükmesi aileye umut verdi. Sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren Kunçay, 10 Şubat"ta sevk edildiği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde, sonucu merakla beklenen bir doğum gerçekleştirdi. Hanım Kunçay"ın normal doğumla, 36 hafta sonunda dünyaya getirdiği, sağlıklı, 2.5 kilo ağırlığındaki bebeğine "Ege Mert" adı verildi.

Bir gece, İzmir"de hastanede annesi ile birlikte kaldıktan sonra Manisa"ya getirilen Ege Mert bebek, Manisa Özel Diyaliz Merkezi"nin maskotu oldu. Annesi makineye bağlanırken yatağın kenarına konulan sevimli bebeğin, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Manisa Özel Diyaliz Merkezi Hemodiyaliz Hekimi Dr. Deniz Aracı, böbrek yetmezliği bulunan kadınlarda hamile kalma oranının binde 5 olduğunu, bunun yüzde 56"sının "düşük", yüzde 11"inin "anne karnında ölüm" ve yüzde 18"inin de "hekim kararıyla kürtaj" şeklinde sonuçlandığını belirterek, “Bu tür vakaalarda yaklaşık binde 2 kişi canlı doğum yapabiliyor. Doğuranların geneli de 32'nci haftada prematüre çocuk doğuruyor. Biz hastamızı 36'ncı haftaya kadar getirebildik ve normal doğum yapılmasını sağladık. Bebek tamamen sağlıklı. Anne bebeğini emziriyor ve mama takviyesi de yapıyoruz. Hastamız bir mucizeyi gerçekleştirdi” diye konuştu.

Dr. Aracı, anne Kunçay"ın, aşırı ilaç alması gerekeceğinden, beklediği böbrek naklini, emzirme süresi bitene kadar ertelediğini bildirdi.
Bir fabrikada işçi olarak çalışan eşi 30 yaşındaki Ali Kunçay ile birlikte sevincini paylaşan Hanım Kunçay ise, “Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa ne yapardık bilmiyorum. Bu yüzden oğluma da doktorum Deniz Aracı"nın çocuğunun ismini verdim. Çok iyi bakıldım ve nurtopu gibi bir bebek sahibi olduk. Mutluyum” dedi.

HÜRRİYET