ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin İslam ile savaş halinde olmadığını ve hiçbir zaman da olmayacağını belirterek, Usame Bin Ladin'in daha çok masum insanı incitmeden durdurulduğunu ifade etti.

Büyükelçi Ricciardone, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen yemekli sohbet toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini değerlendiren Ricciardone şunları kaydetti:

"Şüphesiz ki Bin Ladin, dünya barışının baş düşmanıdır, pek çok milletten ve inançtan Müslümanlar da dahil binlerce masumun ölümünden sorumludur. Daha çok masum insanı incitmeden Bin Ladin'i durdurduk. Başkan (Barack) Obama'nın dediği gibi 'ABD, İslam ile savaşta değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır.' Bu savaşın din ile hiçbir ilgisi yoktur. Mücadelemiz tamamen teröristler ve kafirlere karşıdır. Bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini katılıyorum"

"Türkiye'den özelikle güvenlik alanında ek güvenlik tedbirleri talep edip etmediklerinin" sorulması üzerine Ricciardone, böyle bir talepte bulunmadıklarını, Türk hükümetiyle yakın ve devamlı temas halinde olduklarını ve ek beklentilerinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Ricciardone "Tabii ki geleceği göremiyoruz. Ama kuşkusuz bu gelişme teröristlere karşı büyük bir darbe oldu. Umarız dünya hepimiz için daha barışçıl bir yer olacaktır" diye konuştu.

Büyükelçi, Türkiye ile ABD'nin terör örgütü PKK'ya karşı mücadelesiyle ilgili soru üzerine de iki ülke arasında bu konuda uzun zamandan beri yakın bir işbirliği bulunduğunu, mümkün olursa herhangi bir şekilde Türkiye'ye daha fazla yardımcı olmak istediklerini de belirtti.

A.A.