Başbakan Tayyip Erdoğan, 30 yıldır bu ülkede devam eden terörden, silah satan, mayın satan uyuşturucu pazarlayanların kazandığını söyledi. Mevlana'nın 736. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen Başbakan Erdoğan, Kültür Park'ta düzenlenen çeşitli tesislerin toplu açılışı ve 2 bin 282 TOKİ konutunun anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan, “Türkiye'de terörden kim kazandı? Türk mü Kürt mü, Alevi mi, Sünni mi kim kazandı? Doğu mu Batı mı kazandı, kim kazandı? Kimin kazandığını ben sizlere söyleyeyim silah satan, mayın satan kazandı, uyuşturucu pazarlayan kazandı. Gençlerin kanıyla beslenenler kazandı, şehitleri, dağa çıkanları istismar edenler kazandı. Peki kim kaybetti, sen kaybettin, ben kaybettim, gençler kaybetti, gençlerin anneleri, babaları, eşleri masum yavruları kaybetti. Ülke kaybetti, millet kaybetti” dedi.

FARKLI ADIMLARLA BU İŞİ ÇÖZÜYORUZ

“Akıl, mantık, vicdan ve insaf sahibi bir insan bu manzaranın, tablonun böyle devam edip gitmesine rıza gösterebilir mi?” diyen Erdoğan, “Bu statüko bu şekilde sürdürülebilir mi? Gençlerin ölümüne daha ne kadar tahammül edeceğiz. Konya'nın gençlerinin fidan gibi delikanlılarının düğüne gider gibi askere gönderilip, ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlarla dönmesine daha ne kadar katlanacağız” şeklinde konuştu. “En son teknolojiye sahip olsan da demokratik statüyü yerleştiremezsen terörü bitiremezsin” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milyonlanlarca Mehmetçik olsa terör bitmez. Gönülleri yapamazsan bir katre bile yol alamazsın. Biz farklı adımlarla bu işi çözüyoruz. Bizim yaptığımız terörle topyekün mücadele. Bu işin diplomatik, ekonomik, siyasi, psikolojik ve sosyolojik bir çok ayağı var. Biz işaret fişeğini attık çalışıyoruz.”

Bazı medya kuruluşlarının da lokal olayları abartarak teröre hizmet ettiğini belirten Erdoğan, “Bir olay oluyor tutup arşivden başka görüntüleri gösteriyorlar. Aynı görüntüleri tekrar tekrar gösteriyorlar. Kime hizmet ediyorsunuz? Çok açık söylüyorum teröre hizmet ediyorsunuz” dedi.

Mevlana'nın çağrısına kulak verdiler

Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın 736. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenlerine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın sözlerinden örnekler verdi. Erdoğan, 'Burada Mevlana'nın hakikate, hakkaniyete, adalete çağıran, bunun için bir ney gibi inleyen merhametli sesi duyulur. Biz, bizi ebediyete çağıran o sese kulak vererek millet olduk, o sese gönül vererek çokluk içinde, farklılık içinde birliğin ruhuna erdik' dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: '736 yıl sonra böyle manidar bir gecede, aşk diyarı Konya'da,

Hazreti Mevlana'nın manevi huzurunda olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sekiz asırdan beri görkemli nazarı bu topraklar üzerinde olan, ışığı bu kubbeyi, Anadolu'yu ve Rumeli'yi aydınlatan Mevlana'yı ve büyük mirasını hürmetle yad ediyoruz.' Törene katılan CHP Lideri Deniz Baykal ise 'Milli kimliği etnik kimliğe indirgeyip milleti yok saymaktan vazgeçmeliyiz' dedi. Filozof Hegel'in Mevlana için gelmiş geçmiş en büyük filozoflardan biridir dediğini anlatan Baykal, Alman şair Goethe'den ve Nazım Hikmet'in “Ben de müridinim işte Mevlana” dizeleriyle biten şiirinden örnekler verdi.

Baykal, 'chp.org.tr'yi açsın baksın

Muhalefetin gözünü kapattığını, başını kuma gömüp gerçekleri göremediğini ifade eden Erdoğan, “CHP doğu meselesine ilişkin raporlar hazırlamış. Böyle bir rapor yok diyorlar. Merak edip CHP'in resmi web sayfasına baktık. Sayın Baykal senin web sitende raporlar duruyor. Kendi partisinin web adresini bilmiyorsa ben şimdi hatırlatıyorum, chp.org.tr'yi açsın baksın” diye konuştu./yeni şafak