300 kişinin katıldığı davette, elemanları katılanların ceplerini boşalttı. Çete liderinin savunması, 'Hayır için yaptım, bir şey çalmadım. Ama kimseyi kontrol edemem ki' oldu.
 
İstanbul'da düzenlenen dev çete operasyonunda ilginç detaylara ulaşıldı. İşte o şaka gibi öykü:
- Gayrettepe Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta bir hırsızlık çetesine yönelik operasyon düzenledi. 8 ilçede 35 ayrı adrese baskınlar yapıldı. Operasyonda 24 kişi gözaltına alındı, 16'sı tutuklandı.
 
- Çok sayıda olaya karışan çetenin lideri Mehmet K.'nin ise operasyondan habersiz, yurtdışında olduğu tespit edildi. Şüphelinin baskınlardan 2 gün önce gittiğini belirleyen ekipler peşini bırakmadı. Yurtdışından dönen Mehmet K., yeni bir plan yaparken yakalandı. Son işinde bir işadamını kaçırarak hisselerinden vazgeçmesi için baskı yaptığı, darp ederek 200 bin liralık senet imzalattığı da ortaya çıktı.
 
DAVET 'HERKESE AÇIK'
- Hırsızlıktan adam kaçırmaya, zorla senet imzalatmaktan gaspa kadar birçok suçtan sabıkalı olduğu belirlenen Mehmet K.'nin hırsızlık parasıyla iftar verdiği tespit edildi. Zanlı, iddiaya göre iftar için Beyoğlu Tarlabaşı çevresinde, 'Günahımız yeter. Ramazan mübarek ay. İftar yemeğim herkese açıktır' diye haber saldı. 300 kişinin geldiği, çete üyelerinin de hazır bulunduğu iftarda sandviç ve meyve suyu ikram edildi.
 
ORUÇ  AÇANI SOYMUŞLAR
- İddialara göre çete lideri, 'hayır yapıyorum' derken iflah olmaz adamları da iftar vakti gelince işbaşı yaptı. Başlarına geleceklerden habersiz oruçlarını açan bazı semt sakinleri iftar sonrası cüzdan ve telefonlarının olmadığını fark etti. Çete üyelerinden şüphelenmeyen vatandaşlar, başka hırsızların kurbanı olduklarını sanıp karakola başvurdu.
- Polis, sorgu sırasında Mehmet K.'ya verdiği iftarı ve o yemekte yaşanan hırsızlık olaylarını sordu. Zanlı ise kendini şöyle savundu: O iftar yemeğini hayır için yaptım. Ben bir şey çalmadım. Ama kimseyi de kontrol edemem.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ DE ŞÜPHELi
Çetenin çalışma şeklini ve irtibatlarını tek tek inceleyen polis ilginç bir bilgiye ulaştı. Daha önce uyuşturucu satıcılarıyla bağlantısı olduğu için gözaltına alınan Etiler Polis Okulu 4. Sınıf Emniyet Müdürü M.O.'nun adı bu operasyonda da geçti. Dinlemelerde, M.O.'nun çete üyelerinin polisle yaşadığı bazı sorunların çözülmesi için devreye girdiği ve çete lideri M.O. ile sık sık görüştüğü tespit edildi. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen M.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.