18 gündür Mübarek"in istifa etmesi için protesto düzenleyenler, Mübarek"in dün gece ve ordunun bugün yaptığı açıklamalarla hayal kırıklığına uğrasa da gün sonunda bekledikleri haberi aldı.

İlk önce ailesi ile birlikte Şarm El Şeyh"e gittiği belirtilen Mübarek, hem göstericilerin baskısına hem de uluslararası baskılara dayanamayarak istifa etti.

İstifa kararını, Mübarek"in yardımcı olarak atadığı Ömer Süleyman duyurdu. Süleyman, “Ülkemizin geçtiği ağır şartlar karşısında Hüsnü Mübarek Devlet Başkanlığı görevinden ayrılmaya karar verdi.” dedi. Süleyman, Mübarek"in yönetimi silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi"ne devrettiğini açıkladı.
Konsey, bugün Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Tantavi başkanlığında bir toplantı gerçekleştirmiş ve dün gece istifa etmeyeceğini belirten Mübarek"e arka çıkmıştı.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yönetimi orduya devrederek istifa etmesinin ardından Kahire'de Tahrir Meydanı'ndaki göstericiler sevinç gösterilerine başladı. Kalabalık "Rejimi devirdik" şeklinde slogan atıyor.

Mübarek'in istifasının ardından kalabalık bayraklar sallayarak, sloganlar atarken, şehrin her yerinden de korna sesleri duyuluyor. Mısır'ın muhalif isimlerinden Muhammed El Baradey de Hüsnü Mübarek'in istifasını "Bugün hayatımın en büyük günü" şeklinde değerlendirdi. Baradey, "Mısır, yıllar süren baskı döneminin ardından özgürlüğünü kavuştu." dedi.