Mısır'ın halk ayaklanması sonucunda istifa etmek zorunda kalan eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, eski İçişleri Bakanı Habib El Adli ve Adli'nin yardımcıları ile eski polis şeflerinin yargılandığı davaya Kahire Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam ediliyor. 
 
Yeni Kahire bölgesinde bulunan Polis Akademisi'nin konferans salonunda yapılan 5. oturumda, Mübarek ve eski rejimin polis şeflerinin, güvenlik kuvvetlerine göstericilerin öldürülmesi için talimat verip vermediklerinin belirlenebilmesi için tanıkların dinlenilmesine devam edilecek. 
 
Mısır televizyonu Mübarek, oğulları ve Adli'nin mahkemeye geldiklerini ve mahkemenin başladığını duyurdu. 
 
Bugün yapılacak 5. celsenin ardından mahkemeye pazar gününe kadar ara verilecek. 
 
Mahkemede şu ana kadar dinlenen emniyet görevlileri ifadelerinde, olaylar sırasında göstericilere duruma göre müdahale edildiğini ve direkt göstericilerin öldürülmesi için bir talimat verilmediğini söylediler. 
 
Tanık olarak dinlenilen eski polis subayı Tarık Abdulmümin ise gösterilerde polis tarafından gerçek mermi ile ayağından vurulduğunu belirterek, talimat olmadan polisin göstericilere ateş açamayacağını öne sürdü. 
 
Pazar günü başlayacak kapalı oturumlarda ise başta Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi olmak üzere Genelkurmay Başkanı Sami Annan, eski İstihbarat Başkanı Ömer Süleyman, İçişleri Bakanı Masur El İsavi ve eski İçişleri Bakanı Mahmut Vecdi tanık olarak ifade verecek.
 
Mahkeme kapalı oturumların yayınlanmasını yasakladı. Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ile Genelkurmay Başkanı Sami Annan'ın tanık sıfatı ile dinlenmesini müdahil avukatlar talep etmişti.
 
AA