Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi MR Cihazı ile hizmet verilmesi Söke’nin yanı sıra Didim Selçuk ve Kuşadası’nda da memnuniyet yarattı. Bugüne kadar MR için Aydın, İzmir gibi yerlere giden Sökeli vatandaşların yol çilesi biterken; Kuşadası, Didim’deki vatandaşların yol çilesi ise nispeten azalacak.
Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kasım Çetin, MR cihazının çekimlerine başladığını belirterek, "Hastanemize kazandırdığımız MR cihazı son teknoloji bir ürün olup, görüntü kalitesi son derece yüksektir. Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi olarak MR istenen hastalarımızı servisle Aydın'a gönderiyorduk. Artık hastalarımız Aydın'a gitmekten kurtuldu. İlçemizdeki önemli bir eksikliği giderdiğimiz için mutluyuz" dedi.
Bugün itibari ilke günde ortalama 50 adet MR çekimi yapıldığı öğrenilirken, bu rakamın kısa sürede 80-100 rakamlarına ulaşması bekleniyor.
Diğer taraftan Söke’ye MR için Didim, Kuşadası ve Selçuk’tan gelecek hastalar için servis hizmetinin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağı öğrenildi.