Geceye damgasını vuran espri "A.K.M'yi çaldık dimi?" oldu.
Cemal Reşit Rey'den de bir eser çalan Yılmaz'ın, konserin finalinde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a dönerek "C.R.R'den çaldık, Lütfi Kırdar'da çaldık, A.K.M'den çalmadık dimi" demesi üzerine salonu tıklım tıklım dolduran kalabalık alkışlı protestoya başladı.
Protesto amaçlı alkışlar uzun süre dinmeyince salonu sakinleştirmek yine Cem Yılmaz'a kaldı. Yıkılması gündemde olan Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili bu espriden sonra duran Yılmaz ikinciyi patlattı. "Başıma birşey gelmez umarım. Zaten gelirse de haberiniz olur" diyen Yılmaz'ın sözleri ikinci bir alkış tufanı ile karşılandı.
Komedyen Cem Yılmaz, Borusan Holding'in, genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlen özel konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasını (BİFO) yönetti.
Borusan Filarmoni Orkestrası'nın özel konserinde konuk şef yine Cem Yılmaz'dı. Seyircileri esprileyirye güldüren Yılmaz, "Mozart da sağ olsaydı çalmamı çok isterdi. Görse ağlardı" deyince tüm salon kahkahaya boğuldu. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen konserde Cem Yılmaz esprileri ile yine kırdı geçirdi. Yılmaz konsere başlarken "Hayır konserine geldik, hayrına yapıyoruz yani ama bu hayır işinden bana bir hayır düşmüyor ne hikmetse" dedi.
Mozart'ın 40. Senfosinini yönettikten sonra izleyilere dönen Yılmaz "Mozart da sağ olsaydı, çalmamı çok isterdi. Görse ağlardı" dedikten sonra izleyicilerden birkaç kişiyi sahneye çıkararak orkestrayı yönetmelerini istedi.