Şanlıurfa - Mozaik Kısa Film Yarışması Düzenleme Komitesi'nin açıklamasına göre, Harran Üniversitesi ve Edessa TV'nin katkılarıyla, ''Kısa Olsun Kalıcı Olsun'' sloganıyla üniversite öğrencilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen, kurmaca ve belgesel kategorilerindeki yarışmanın ödül töreni Osmanbey Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Jüri üyeliğini, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, belgesel yapımcısı Coşkun Aral, sinemacı ve eğitmen Hilmi Etikan ve yönetmen Ethem Özgüven'in yaptığı yarışmaya toplam 101 film katıldı.

Yapılan değerlendirmenin ardından belgesel dalında birinciliği İstanbul Üniversitesinden Metin Akdemir, ''Ben Geldim Gidiyorum'' adlı filmiyle elde ederken, ''Haydar Paşa'nın Dünü Bugünü Yarını'' adlı filmiyle Anadolu Üniversitesinden Murat Gül ikinci, ''Sarı Balık'' adlı filmiyle Erciyes Üniversitesinden Turgay Kural üçüncü oldu.

Kurmaca dalında ise ''Top'' adlı filmiyle Hacettepe Üniversitesinden Murat Güler birinciliğe layık görüldü. Erciyes Üniversitesinden Doğancan Akbaş Erciyes'in ''Sen ve Ben'' adlı filmi ikinci, Anadolu Üniversitesinden Görkem Öztaş'ın ''Labirent'' adlı filmi de üçüncü oldu.

Yarışmanın birincilerine 3 biner, ikincilere 2 biner ve üçüncülere ise biner TL ödül verildi.

Ödül törenine, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ile akademisyenler, sponsor firmanın yetkilileri ve davetliler katıldı.