Quaresma"nın kendisini Inter"e aldıran hemşehrisine kini bitmiyor:
“Doğru, İtalya"da iyi bir dönem geçirmiyordum. Maçları televizyondan izleyip kendimi tanıyamıyordum. Fakat Mourinho, ihtiyacım olduğunda benden yardımını esirgedi.”

TÜRKİYE"NİN en büyük markalarından Ricardo Quaresma, şu an dünyayı kasıp kavuran Mourinho fırtınasına karşı yelken açtı.. Inter"den hocası olan hemşehrisinin kendisinin kariyerinde büyük bir yara olduğunu söyleyen Portekizli yıldız, ülkesinde yayımlanan Publico gazetesine şu ifadeleri kullandı:

“HAYATTAKİ en büyük pişmanlığım Inter"e transferimdir. Tüm mutluluğum ve özgüvenim elimden alındı. Kendimi bir anda ekibin dışında buldum.. Antrenmanlarda gönülsüzdüm.
INTER"E gittiğim anda, buraya sadece Mourinho"nun isteği üzerine transfer olduğum açıkça gösterildi. Bir anda takımdan kesildim. Doğru, çok iyi bir dönem geçirmiyordum.

Maçları sonradan televizyonda seyrettiğimde kendimi tanıyamıyordum. Ancak beni Mourinho istemişti ve ihtiyacım olduğu anda yardımını esirgedi. Taraftardan korktuğunu söyledi fakat bu doğru değil.”

MEDYA BASKISI..

ÖTE yandan Quaresma, Türkiye"deki medya baskısının İtalya"dakinden fazla olduğunu ve Türkiye"de de bundan çekinmesini gerektirecek bir durum bulunmadığını kaydetti.