Yaz aylarında sıklıkla kullanılmasının yanında sonbahar aylarında da kullanıcılarının motor üzerinden ineceklerine pek ihtimal verilmiyor. Motosiklet seyahatleri sırasında genellikle doğu ve batı yönlerinde seyir halindeyken direkt güneş ışınlarına maruz kalınmaktadır. Yaz ayları sonrası güneş ışınları daha eğik açılarla gelmektedir bu durumda gözleri etkilemekte kazalara sebep olabilmektedir. Motosiklet kullanıcılarının güneş ışınlarının görüş açılarını etkilememesi için sıklıkla başvurdukları 2 çözüm bulmaktadır.

 

Siyah Camlara Sahip Motor Kaskı Kullanımı

Motosiklet kullanıcılarının tercih ettiği yöntemlerden biri de renkli kask camı kullanmaktır. Kask camının polarize oluşu ışınları etkilemekte ve gözlerin görüş açısını korumaktadır. Ancak renkli kask camlarının olumsuz durumları olabilmektedir. Seyahat sırasında buharlanma yapabilmesinin yanı sıra uzun seyahatlerde akşam saatlerinde görüş açısını kısıtlayabilmektedir. Gündüz seyahatlerinde bir çözüm olmasına karşın motor kullanıcılarının çokta tercih etmediği bir yöntemdir.

 

Kask İçerisinde Güneş Gözlüğü Takmanın Avantajları

Güneş ışınlarından korunmanın en sık kullanıldığı çözümlerden birisi de kask içerisinde güneş gözlüğü takmaktır. Motor kullanıcılarının kask içerisinde yer alan alana uyum sağlayacak güneş gözlüğünü seçmelerini önemlidir. Ayrıca kaliteli güneş gözlüğü kullanmak söz konusu camların buhar yapmasını önleyecek konforlu seyahat yapma açısından fayda sağlayacaktır. Güneş gözlüğünün kolay takılıp çıkarılması sebebi ile uzun süreli ve akşam seyahatlerinde istenirse çıkarılabilmektedir. Ayrıca kask camının şeffaf olması sebebi ile akşam seyahatlerinde görüş açısı korunabilmektedir. Siyah ve renkli cam tercih edilmekle birlikte sarı renkli camlara sahip güneş gözlüğü kullanmak faydalı olacaktır. Bilimsel araştırmalarda sarı renkli camların yol görüş açısına pozitif yönde katkı yaptığını bildirmektedir. Ayrıca kask içerisine sarı renkli camlara sahip güneş gözlüğü kullanılması ile akşam seyahatlerinde gözlüğü çıkarmanıza da gerek kalmayacaktır. Gece yolculuklarında araç farlarından gelen ışık yansımalarının etkilerini ortadan kaldıran Anti Far diye adlandırılan sarı renkli camlara sahip güneş gözlükleri yolculuğunuzun daha kaliteli geçmesine faydalı olacaktır.

 

Detaylar: https://www.optikavm.com.tr/