Son olarak dün motorine son dönem tarihinin en büyük zamlarından biri gelirken, fiyatlar bir anda yüzde 5 arttı. Motorinin pompa fiyatı İstanbul'da 2.96 YTL'ye yükseldi.


Uluslararası borsalarda petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve dolardaki artış yine tüketiciyi vurdu. Geçen hafta benzine gelen zamların ardından bu hafta da motorin nasibini aldı. Motorin fiyatlarına bir günde 13-14 YKr zam gelirken, fiyatlar da 3 YTL'ye dayandı. Böylece benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı iyice daraldı.

Motorine yılbaşından bu yana gelen zam yüzde 16.7 oldu. Benzine ise aynı dönemde yüzde 5.8 zam yapıldı. Böyle motorin fiyatı 2.52 YTL'den 2.96 YTL'ye, benzin fiyatı da 3.11 YTL'den 3.30 YTL'ye tırmandı.

Benzin fiyatı motorine göre şu anda yüzde 11.5 daha pahalı. Bu oran yılın başında yüzde 23.4 seviyesindeydi. Benzin ile motorin arasındaki fark giderek daralırken, bunun acısını da motorin ucuz olduğu için benzinli yerine dizel araç alanlar çekiyor. Türkiye'de dizel araç pazarı yüzde 50'nin üzerinde bulunuyor.