Aydın'da çok sayıda TIR ve kamyondan motorin çaldığı öne sürülen şebekenin 6 üyesi gözaltına alındı. Şüphelilerden E.Ç.'nin, gözaltına alınan 5 arkadaşına tost yaptırıp götürdüğü sırada kendisini arayan polis tarafından yakalandığı belirtildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir süreden bu yana Girne ile Kemer Mahallesi'nde park edilen TIR ile kamyonlardan 400 litre motorin çaldıkları değerlendirilen şüphelileri takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu kimlikleri belirlenen çete üyelerinin yakalanması için çalışma başlatan polis, bunların elebaşı olduğu belirtilen H.V.'nin yanı sıra K.Ü., Z.S., A.İ.A. ve V.Ş.'yi düzenlenen operasyonla yakaladı.

Yakalanan 5 şüphelinin arkadaşı E.Ç., nezarette tutulan arkadaşlarına tost getirdi. Polis, arandığından habersiz olan E.Ç.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Ayrıca şüphelilerden K.Ü.'nün Zeybek Mahallesi'nde D.K.'ya ait evin kapı kilidinin kırılıp içerden 5 bin TL değerinde ziynet eşyasının çalınması olayının da faili olduğu tespit edildi. Emniyet'de işlemleri tamamlanan şebeke üyeleri sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polis ekipleri, motorin hırsızlığına karışan şebeke üyelerini takibe aldığı sırada, daha önce market hırsızlığına karışan ve güvenlik kameraları ile görüntülenen 15 yaşındaki H.K. ile V.K. ve 14 yaşındaki İ.K.'yı bir markete girmeye çalışırken suçüstü yakaladı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mahkemeye çıkarılan 3 şüpheli çocuktan H.K. ve V.K.'da tutuklanırken diğer şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

(Fotoğraf. Cem Ulucan)