İran’ın resmi haber ajansı IRNA, 2010 yılında nükleer fizikçi Mesud Ali Muhammedi’yi öldürmekle ve İsrail gizli servisi Mossad ajanı olmakla suçlanan 24 yaşındaki Faşi'nin başkent Tahran'da bulunan Evin Cezaevi’nde asılarak idam edildiğini duyurdu.

Ali Muhammedi, Ocak 2010’da, Tahran’da evinin önüne bırakılan bir motosiklete monte edilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybetmişti. Cemali Faşi, geçen yıl Ağustos ayında idama mahkum edilmişti.

IRNA, Faşi’nin suikastı düzenlemeden önce defalarca yurtdışına çıktığını ve gittiği yerlerde Mossad’dan eğitim aldığını ve sorgusu sırasında Ali Muhammedi'ye suikast düzenlediğini itiraf ettiğini bildirdi.

ALİ MUHAMMEDİ ETKİLİ DEĞİLDİ
Batılı analistlere göre Tahran Üniversitesi Fizik Bölümü’nde dersler veren Ali Muhammedi, İran’ın nükleer programı için önemli bir isim değil. İran Atom Enerjisi Kurumu’ndan bir sözcü de Ali Muhammedi’nin hayatta olduğu dönemde kurumun faaliyetlerine katılmadığını belirtti.

İran’ın nükleer programı kapsamında çalışan uzmanlara düzenlenen saldırılardan en sonuncusu Ocak ayında düzenlendi. Natanz Uranyum Zenginleştirme Tesisi Yardımcı Direktörü Mustafa Ahmedi Ruşen, aracına yerleştirilen bir mıknatıs bombasının patlaması sonucu hayatını kaybetti.