Krasnodar Stadyumu, Moskova'daki Metropolis Alışveriş Merkezi, Soçi Olimpiyatları için yaptığı oteller gibi projelerle dünyanın en büyük 159'uncu şirketi haline gelen Türk inşaat devi ESTA Construction, şimdi de Rusya gündemine damga vuracak bir projeyi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Moskovalı gayrimenkul geliştirme şirketi Leader Invest tarafından Moskova'nın kalbinde inşa edilmesi planlanan “Krylia” (“Kanatlar”) isimli çok fonksiyonlu konut projesinin ana müteahhidi olarak Bahattin Demirbilek'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı ESTA Construction ile sözleşme imzalandı. Rusya'nın önemli iş dünyası portallarından Bfm.ru'da yer alan habere göre ESTA Construction tarafından inşa edilecek bu dev proje kapsamında 1473 daire inşa edilecek.

"Projenin büyüklüğü ve zorluğu nedeniyle ESTA'yı tercih ettik"

Leader Invest'in Başkan Yardımcısı ve Krylia Konutları Proje Yöneticisi İgor Rojkov, bu büyüklükte ve zorlukta bir projenin inşaa edilmesi için uluslararası büyük deneyime sahip bir şirkete ihtiyaç olduğunu, işte bu nedenle ESTA Construction'ı tercih ettiklerini açıkladı. Rojkov, “Bu yılın ilkbaharından bu yana proje alanında devam eden ve yoğun emek isteyen hazırlık çalışmalarını tamamladık. Ve en önemli, en sorunlu, teknik olarak en karmaşık etap olan binaların temelinin atılması ve inşaat etabına geldik” dedi.

Temel atma hazırlıkları başladı

Toplam üç apartmandan oluşacak olan Krylia Konutları Projesi'nin inşaat alanında ilk apartmanın beton temel atma hazırlıklarının başladığını söyleyen Rojkov, ikinci ve üçüncü apartmanın temel atma hazırlıklarının da sürdüğünü söyledi. Beton çalışmalarının yaklaşık iki hafta süreceğinin altını çizen Rojkov, bu süre içerisinde inşaat ve montaj çalışmaları için gereken vinç kulesinin montajının da tamamlanmış olacağını belirtti.

Bfm.ru'nun haberinde Esta Construction'ın, Rusya'da bir dizi önemli objenin inşaatını gerçekleştirdiği bilgisinin de altı çizildi.