İsmini kurucusu ve vokalisti olduğu, 1980’li yılların en önemli müzik gruplarından biri olan The Smiths ile duyuran Morrissey, “This Charming Man”, “Heaven Knows I’m Miserable Now", “Bigmouth Strikes Again” ve “There Is A Light That Never Goes Out” gibi unutulmaz şarkılara imza attı. Gruptan ayrılmasıyla, müzik kariyerine solo olarak devam eden Morrissey, 1988 yılında Viva Hate adında ilk solo albümünü yayınladı. İngiltere’nin yanı sıra birçok ülkenin müzik listelerinde de ilk sıralarda yer alan Viva Hate, Nisan ayı içerisinde İngiltere’de tekrar yayınlanıyor.
1997 yılında yayımladığı Vauxhall & I albümü, 2004 yılında You Are The Quarry, 2006’da Ringleader Of The Tormentors ve 2009’daki Years Of Refusal albümleriyle büyük başarılara imza atan sanatçı, solo kariyerinde “Everyday Is Like Sunday”, “The More You Ignore Me, The Closer I Get”, “Let Me Kiss You”, “First Of The Gang” ve “You Have Killed Me” gibi hit şarkılarla adını rock dünyasının unutulmayacak isimleri arasına yazdırdı.
Hayranları tarafından büyük bir bağlılıkla takip edilen Morrissey’in, etkileyici sesi, şiirsel şarkı sözleri, güçlü sahne karizması ve aktivist kişiliğiyle İngiltere ve Amerika’nın yanı sıra dünyanın dört bir yanında geniş bir izleyici kitlesi bulunuyor. Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip Morrissey, son yıllarda yayınladığı albümlerde eski gücünden hiçbir şey kaybetmediğini göstererek, turnelerine de aynı hızla devam ediyor.

19. İstanbul Caz Festivali
19. İstanbul Caz Festivali’nin tüm programı 26 Nisan tarihinden itibaren caz.iksv.org adresinde yer alacak. İstanbul Caz Festivali ile ilgili bilgiler, facebook.com/istanbulcazfestivali ve twitter.com/istanbulcazfest üzerinden de takip edilebilir.
Morrissey konseri ile İstanbul Caz Festivali programında yer alan tüm konserlerin biletleri ise 28 Nisan Cumartesi gününden itibaren Biletix satış kanalları ve İKSV merkezinden satışa çıkıyor.