Düğünde kuzeni, Mustafa’nın ceketine dolar takınca, gelin tarafının şaşırdığı ifade edildi.
 
ABD’li Mormon bir gelin ile Türk damadın evliliği, ünlü sunucu Oprah Winfrey’in sahip olduğu “O: Oprah Magazine” dergisine konu oldu. Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International’ın internet sitesindeki “Defining America” serisi dahilinde de yayınlanan ilginç evliliğin, ABD’nin kültürel zenginliğine örnek teşkil ettiği bildirildi.
 
Adetler şaşırttı
 
Habere göre, gelin Tina Baker’ın ablası Elna’nın New York’ta gerçekleşen düğünle ilgili en ilginç gözlemi, damadın elbisesine kuzeni tarafından yapıştırılan 100 dolarlık banknotlar.
 
Damat din değiştirmedi
 
“Akrabalarım bu manzarayı şaşkınlıkla izlediler” diyen Elna Baker, bu “beklenmedik” seçimine rağmen Tina’yı desteklediklerini belirtti. Soyadı verilmeyen 29 yaşındaki Müslüman damat Mustafa ile Boston’daki bir Yunan restoranında tanışan Tina, aşık olduğu adamı Mormon Kilisesi’ne bağlanması için bir süre ikna etmeye çalışmış; ancak başarılı olamayınca, durumu kabullenmekten başka çare bulamamış.
 
Bazı Mormonlar çokeşli yaşıyor
 
MORMONİZM, 1820’li yıllarda, Amerikalı dini lider Joseph Smith Jr. tarfından kuruldu.
 
Hıristiyanlığın kökenlerine dönmeyi savunsa da “Book of Mormon” denen kendi kutsal kitabına sahip dini bir akım. Mormonlar, Hz. İsa geri geldiğinde, “Yeni Kudüs’ün” Amerika’da kurulacağına inanıyorlar. Resmen çokeşlilikten vazgeçseler de, hâlâ özellikle de Utah eyaletinde onbinlerce çokeşli Mormon yaşıyor.
 
hürriyet