Monsters- İstila
 
2009 yılında NASA güneş sisteminde uzaylılar olduğuna dair ipuçları elde eder ve Jüpiter'den örnekler toplaması için uzaya bir uydu gönderir. Ancak, uydu dünyaya dönerken Orta Amerika'ya düşer. Kısa bir sure sonra aracın düştüğü Meksika sınırında yeni yaşam formları görünür. Meksika'nın yarısı YASAK BÖLGE ilân edilerek karantinaya alınır. Amerika'lı fotoğrafçı Andrew Kaulder (Scoot McNairy) ve Sam Wynden (Whitney Able) karantinaya alınmış bölgeden sınırı geçerek Amerika'ya ulaşmak için harekete geçer...
 
Bu film uzaylılarla mı ilgili?
 
 
Film hakkında aşağı yukarı bilgi sahibi olunca en azından şöyle doya doya bir uzaylı görmek istiyorsunuz ancak nafile. İki, üç sahne dışında(Biri zifiri karanlıkta) 93 dakikalık filmde neredeyse yok gibiler. İşin komik yanı filmin isminin 'Canavarlar' olması çünkü ortada ahtopota benzer bir şey var ve o da çok az görünüp yok oluyor. Canavarı ya da sözüm ona uzaylıları göstermeyerek gizemli bir atmosfer yaratılmak isteniyor ve bazı sahnelerde de bu hava yakalanıyor. Ancak ortada ne oyunculuk ne de konu var. Başlı başına mantık hatalarıyla dolu bir film.
Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Anlaşılan ilk filmini çeken senarist ve yönetmen Gareth Edwards yeni bir şeyler denemeye çalışmış fakat başarılı olamamış. En önemlisi sinemaseverlerin beklentilerini boşa çıkarmış.
Bu hafta vizyona giren bir başka film ise 'Mutluluğun Peşinde'.
 
Rabbit Hole- Mutluluğun Peşinde
 
 
Mutlu bir hayat süren Becca (Nicole Kidman) ve Howie Corbett'in (Aaron Eckhart) yaşamları küçük çocuklarının bir trafik kazasında ölmesiyle alt üst olur.  Howie evlat acısını geçmişini yeniden sorgulayarak geçiştirirken Becca yaşadığı tarif edilemez duyguları dizginlemek için bambaşka bir yol bulur. Oğlunun ölümünden sorumlu olan Jason adlı gençle bir dostluk kurar ve onun dünyasını anlamaya çalışır...
 
 
Nicole Kidman'ın hem başrolü hem de yapımcılığını üstlendiği ilk filmi 'Mutluluğun Peşinde' çok etkileyici bir drama. Baştan sona izleyenleri saran hikâyesi ve oyuncuların gerçekçi performanslarıyla kolay kolay etkisinden çıkamıyorsunuz. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında iki kez Oscar alan Dianne Wiest, Nicole Kidman'ın annesi rolünde adeta devleşiyor. Kidman ise duru güzelliği ve etkili oyunculuğuyla yine harikalar yaratıyor. 'Acaba neden Oscar'ı almadı?' diye kendi kendinize soruyorsunuz!
 
 
Film çocuklarının ölümünü bir türlü kabullenmeyen çiftin topluma yabancılaşması ve yanlış ilişkilere girmesini gereksiz dramadan ayırarak gerçek ve saf bir şekilde sinemaseverlere sunuyor. 'Mutluluğun Peşinde'de anlam veremediğim tek nokta filmin afişi. Eğer film hakkında bilgi sahibi değilseniz, Kidman'ın afişteki yüz hareketlerine bakarak 'Erotik bir film' izlenimine kapılabiliyorsunuz.
 
Milliyet