Kısa sürede büyüyen yangın çevrede korku ve paniğe neden olurken; moloz yığınında bulunan lastiklerin yanması sonucu çıkan duman tüm ilçeyi etkiledi.
Edinilen bilgiye göre; Didim Devlet Hastanesi ile yeni İtfaiye binasının arasında kalan boş arazideki moloz yığınında bu sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun moloz yığınında bulunan lastikleri ateşe vermesi sonucu çıktığı iddia edildi. Yangın sonrası olay yerine gelen Didim Belediye İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın söndürme esnasında oluşan duman kütleleri çevrede oturan semt sakinlerini telaşa ittiği görülürken semt sakinleri 3 kişinin moloz yığını olduğu yerde lastik yaktıklarını belirti.
Yangından çıkan dumanların Didim Devlet Hastanesi"ne yönelmemesi için itfaiye ekipleri de özveriyle çalıştıkları da görülürken, semt sakinleri Didim Belediyesi"nin bir an önce burada bir çalışma yapmasını beklediklerini kaydetti. Yangın sonrasında geriye yanmış lastikler ve küle dönmüş moloz yığınları kaldı.