52 aday müze arasında, “Yenilikçi bakış açısı” nedeniyle özel ödüle layık görüldü.

11 Aralık 2004"te 4 numaralı Gümrük Antreposu"nda kapılarını dünyaya açan İstanbul Modern, 5 yıl geçmeden Avrupa"nın yenilikçi müzesi seçildi. Avrupa Müzeler Forumunu"nun düzenlediği 32. Avrupa Müze Formu, İstanbul Modern"i, “Ülkesinde modern sanatın öncüsü” ve “Müzeciliği kavrayışındaki uzmanlık, kullandığı yenilikçi bakış açısı ve ziyaretçilere verdiği önem” gerekçeleriyle ödüle layık gördü.

52 rakibi vardı

Avrupa Müzeler Forumu, Avrupa Konseyi"nin himayesiyle düzenleniyor. Her yıl başvuruda bulunan müzeler arasından bir tanesine ödül veriliyor. Bu yıl da foruma Avrupa"dan 52 müze başvuruda bulundu. Forum sayıyı önce 30"a indirdi. Daha sonra 2 gün süresince müze yöneticileri, juri üyelerine sunumlar yaptı ve müzelerini anlattı. Bu süreç sonunda İstanbul Modern, özel ödüle layık görüldü.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ödülü değerlendirdi: “Kuruluşumuzdan bu yana, basının büyük desteğiyle oluşturmaya çalıştığımız çağdaş müzecilik anlayışının Avrupa Müzeler Forumu tarafından ödüllendirilmesinden ve Avrupa"nın öncü müzelerinin arasında yer almaktan dolayı büyük kıvanç duyuyoruz.”