Aydın il ve Söke ilçe Tarım Müdürlüğü ile Söke Ziraat Odası"nın ortaklaşa düzenlediği toplantı Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda Aydın İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya ile "İyi Tarım Uygulamaları" birimi uzmanlarından Fahire Babaeren konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıya Sökeli üreticilerin ilgisinin az olduğu gözlendi.
İyi tarım uygulamalarının ülkemizde uygulanmasıyla tarımsal üretimin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrollü olarak yapılmasının sağlanmasının amaçlandığını belirten Aydın İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya; Türkiye"de bilinçsiz ilaçlamanın çok yoğun olduğunu söyledi. Konuyla ilgili örnekler veren Şakir Karakaya; “Yunanistan, Türkiye"nin kullandığı tarımsal ilacın tam 12 kat daha fazlasını kullanıyor. Ama Yunanistan"da bir sorun yok. Çünkü Türkiye daha az ilaç kullanmasına karşın ilaç ve gübreyi çok bilinçsizce kullanmakta. Tarımsal üretim yaptığımız tarlalar babalarımızdan kalmış olabilir ancak biz bu toprakları gelecek nesillerden emanet aldık. Bu nedenle toprağa, çevreye sahip çıkmalıyız” dedi.
Karakaya yaptığı konuşmasında; tarım ilaçları üreten firmaların son yıllarda iyi tarım uygulamaları kapsamında doğaya zarar vermeyen, çevreye uygun ilaçlar üretmeye başladıklarını belirtti.
Aydın İl tarım Müdürlüğü "İyi Tarım Uygulamaları" birimi uzmanlarından Fahire Babaeren ise, iyi tarım uygulamaları projesi hakkında bilgiler verdi. Amerika ve Avrupa"da üretilen gıdaların üretimlerinden emin olmak için çeşitli üretim teknikleri geliştirdiklerine dikkat çekerek; “iyi tarım uygulamaları üretim tekniklerinden biri. Günümüzde kirliliğin arttığı dünyada uygulamalar içinde yer alan unsurlar insan sağlığını öncelikli olarak ilgilendiren gıda üretiminde büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.