MISIRLI bir ailenin 11 çocuğundan biriydi Şima. Ailesi tarafından daha iyi bir gelecek umuduyla zengin bir aileye satıldı. Abdulnasır Yusuf İbrahim, ithalat-ihracat işiyle uğraşıyordu. Bir süre sonra ailecek ABD"nin California eyaletine göç ettiler. Şima da onlarla birlikte.

California"da çevresi yüksek duvarlarla çevrili, güvenlikli lüks bir eve yerleştiler. Evin temizliği, ütüsü, henüz 10 yaşında olan bu küçük kızın omzuna yüklendi. Sabahın alacakaranlığından gece yarısına kadar durmadan çalışıyordu Şima. Kristal avizeleri temizliyor, toz alıyor, pantolonlara kalıp gibi ütü çekiyordu. Bu yetmezmiş gibi ailenin türlü baskılarına maruz kalıyor, kaçmaya kalkarsa hapse atılacağı şeklinde gözdağı veriliyordu.

İhbar hayatını değiştirdi

Şima"nın tam üç yıl süren bu kabusu, bir komşunun polise ihbarda bulunmasıyla değişti. Devlet korumasına alındı genç kız. Mısırlı çifte ise zorla adam alıkoymaktan dava açıldı. Ancak Şima"nın çilesi burada sona ermedi. Önce devlet koruması altına alındı, İngilizce öğrenmeye başladı. Peş peşe verildiği iki koruyucu aileyle kan uyuşmazlığı yaşadı. Sonra karşısına Chuck ve Jenny Hall çifti çıktı. Üç çocuklu çift geniş bir ev satın almış, ailelerini genişletmek istiyordu. İki çocuğu da evlat edinmişlerdi, Şima"ya "altıncı çocuğumuz olur musun" diye sordular. İlk anda birbirlerine kanları kaynamıştı.Sonunda Şima aradığı mutluluğu buldu. Şimdi eğitimini sürdürüyor, okula kendi aracıyla gidiyor. Tek sıkıntısı ise Mısır"daki ailesini görememek. Öz ailesi de onu çok özlüyor ama tek tesellileri Shiyama"nın şimdi emin ellerde olması. Zengin Mısırlı çifte gelince ikisi de zorla adam çalıştırmaktan hapis cezası yediler. Cezalarını çekince Mısır"a sınırdışı edilecekler.

Bilgi notu

ABD"li yetkililere göre evlerde çalışmaya zorlanan 10 bin kadar modern köle bulunuyor.