Bu gibi bir işlemi gerçekleştirmek için öncelikle modemin IP adresi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. IP adresi kullanılan internet tarayıcısının adres çubuğuna yazılarak modem arayüzüne giriş yapılabilir ve modemlerde genellikle kullanılan belirli IP adresleri bulunmaktadır

Türkiye'de genel olarak tercih edilen Airties, Zyxel, TP-Link, Aztech, D-Link ve Robotix gibi birçok farklı modem için belirlenmiş değişik ip adresleri yer almaktadır. Genellikle modem IP adresi nasıl bulunur konusunda internet üzerinde yaptığınız aramalar ile birlikte Airties için 192.168.2.1, TP-Link ve Zyxel modemler için 192.168.1.1 gibi IP adresleri ile birlikte modem arayüz sayfasına giriş gerçekleştirebilir veya farklı modemler içinde değişen IP adreslerini kullanabilirsiniz.

IP adresi bilgisi ile birlikte tarayıcı üzerinden modem arayüzüne giriş sağlayabilir ve bu arayüz sayfası üzerinde istediğiniz şekilde servis sağlayıcısına bağlı olarak internet ayarlamalarınızı gerçekleştirebilir veya wireless şifre ve kullanıcı adı ya da güvenlik işlemlerinizle ilgili olarak değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

Komut Yöntemi İle Modem IP Adresi Nasıl Bulunur?

Eğer modeminizin markası ile ilgili olarak internet üzerinde yapmış olduğunuz araştırmalarda modem kullanıcı arayüzü için IP adresini bilmiyorsanız bilgisayarda Windows üzerinden çalıştıracağınız komut sistemi ile birlikte modem IP adresini öğrenme imkânına sahipsiniz. Bu noktada komut istemi ile birlikte modem IP adresi nasıl bulunur sorusu için öncelikle bilgisayarınızda Windows başlat menüsü üzerinde çalıştır komutunu açmanız gerekmektedir. Başlat / Çalıştır seçeneği üzerinden açılan küçük kutucuk içerisinde aç satırına cmd komutunu girerek tamam butonuna tıkladığınızda komut çalıştır istemi sayfası ortaya çıkacaktır. Bu sayfa üzerinde size verilen komut satırına sadece ipconfig komutunu gerçekleştirerek enter tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Komut çalıştır sistemi üzerinde bu komutun girilmesi ile birlikte belirli bir süre işlem yapılarak bilgisayarınızla ilgili olan internet ayarları ekrana gelecektir. Bu noktada kablosuz LAN bağdaştırıcısı kablosuz ağ bağlantısı satırı altında yer alan varsayılan ağ geçidi için belirlenmiş olan IP adresi modeminizi ait IP adresini ifade edecektir. Bu IP adresi 192.168.1.1 veya 192.168.l.2 gibi genel bir ifade olabileceği gibi modem marka ve modeline göre de farklı bir değere de sahip olabilir.

Eğer network ayarlarınız için daha önceden özel bir yapılandırma gerçekleştirilmemiş ise bu IP adresini tarayıcı üzerinden adres satırına giriş yaparak kolaylıkla modem arayüzüne erişim sağlayabilirsiniz. IP adresi bir modem için kimlik konumunda bulunduğundan dolayı modeminizi rahatlıkla kullanmak adına IP adresini unutmamak için bir kenara not edebilir ve hatta bununla birlikte arayüz sayfasına giriş gerçekleştirmek için kullandığınız kullanıcı adı ve şifre bilgilerini de aynı şekilde not etmeniz avantaj sağlayacaktır. Modeminize ait kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorsanız veya modem yönetim arayüzüne bağlanmakta sorun yaşıyorsanız https://www.modemarayuz.com adresini ziyaret ederek ücretsiz bilgi alabilirsiniz.