◊ Aslı Barış: Sevgili konsey üyeleri, Pantene Altın Kelebek etkileri sürüyor.

Dikkat ettiyseniz tüm hafta Hadise'nin Dior, Serenay'ın Miu Miu kostümleri konuşuldu. Herkes “Trikoyla payet mi giyilir, tül etekle şapka mı takılır” konuşuyor. Nedir bu işin aslı astarı?





◊ Başak Dizer Tatlıtuğ:
Bu yurtdışında da uygulanan bir prosedür. Baştan aşağı tek markadan giyinmek... İşin içinde bir sponsorluk, marka yüzü olma, markayla yıldız işbirliklerinde varsa, marka defilede nasıl kullanmışsa, yıldız da o şekilde giyiyor. Anlaşması gereği mecbur. Buna da 'total look' deniyor. Ama kıyafeti satın alırsanız istediğiniz parçalarla takım yapmakta özgürsünüz.



Başak Dizer Tatlıtuğ - Aslı Barış - Ceylan Atınç



◊ Ceylan Atınç:
'Total look' giydirme olayı şu anda dünyada da tartışılıyor. Markalar özellikle dergi çekimlerinde de, etkinliklerde de kullanılırken kendi markalarının diğerleriyle karıştırılmasını istemiyor. Ama burada sorun şu: Tasarımlar kişiselleştirilmediği sürece herkese uymuyor.

Tıpkı Serenay ve Hadise örneğinde gördüğümüz gibi... Herkesin vücut tipi, boyu, kilosu farklı. Podyumdaki modelde durduğu gibi durmuyor.



◊ Başak Dizer Tatlıtuğ:
Yurtdışında kırmızı halıda giyilen gece kıyafetlerinde hep bir oynama görüyorum. Transparan detaylar kapatılabiliyor, ayakkabı ile takı tamamen oyuncuya göre seçiliyor. Elbisenin etek boyuyla oynanabiliyor...





◊ Aslı Barış:
Hadise o bahsettiğin dokunuşları yapmış. Aynı markadan da olsa farklı bir styling var. Ama ortaya çıkan sonuç bu. Neyse, en azından mesajı güzeldi. Serenay'ın saçı ve makyajı daha farklı olsaydı, bence bu kadar eleştirilmezdi. Ama yine de farklı durdu. Ayrıca çok güzel bir kadın, ne giyse yakışıyor.

Victoria Beckham tarzı diye bir şey var!