AYDINPOST ÖZEL-Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi karşısına izinsiz olarak yapıldığı iddia edilen kantin inşaatının taşınma işlemi başladı.
ADÜ Rektörlüğü tarafından Aralık 2009'da ihalesi yapılan mobil kafeteryanın sit alanında yapılmasından dolayı yaşanan sıkıntıları Aydınpost duyurmuştu.
Şimdi ise Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, 531 bin TL (531 milyar)'yeihale edilen mobil kantinin taşınması işlemini başlattı.

FİRMA ÇARŞI PROJESİ'NE TAŞINACAK
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, mobil kantinin yıkıldığını, ihaleyi kazanan firmanın aynı şartlarla kafeteryayı Merkez Yerleşkesinde yapılması planlanan çeşitli satış mağazalarından oluşan "Çarşı Projesi"ne taşıyacağını ifade etti.
Çarşı Projesi ile mevcut kantin sorununun da çözüme kavuşmuş olacağını açıklayan Boylu, “Yapılan yatırımın hızla üretime ve hizmete dönüştürülmesi amacıyla yeni hastane binamız hızla hizmete açılmış, bu nedenlerle de hasta ve hasta yakınlarının personel ve öğrencilerimizin mağdur olmaması amacıyla acilen yeni bir kantin ihtiyacı doğmuştur. Kampus alanının üçüncü derece sit alanında bulunması nedeniyle, zemine müdahale edilmemesi amacıyla, Üniversitemiz Yönetim Kurulu Kararı gereği, acilen Kampüs giriş kapısı yanına montajlanan mevcut çelik konstrüksiyon mobil kantin de, herhangi bir ücret ödenmeksizin alımı gerçekleştirilen firma tarafından çarşı kompleksi içerisine yerleştirilerek hizmete devam edecektir” diye konuştu.