Bursa'da mobesse sistemi için kablo döşeyen vince arkadan çarpan otomobildeki Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Şube Müdürü Rüstem Aktaş ile kuzeni olan Emek eski Belediye Başkanı Yakup Aktaş'ın oğlu Hakan Aktaş hayatını kaybetti. Mudanya karayolunda gece yarısı sol şeritte kablo döşeyen vincin 3 dubayla tedbir aldığı ancak tedbirlerin yeterli olmadığı, vincin altına giren otomobilin ise hayli süratli olduğu ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, kaza dün gece 02.00 sıralarında Mudanya yolu Hamitler Metro istasyonu yakınlarında meydana geldi. 31 yaşındaki bir çocuk babası Hakan Aktaş, şehir dışından terminale gelen kuzeni İmar Uygulama Şube Müdürü Rüstem Aktaş'ı alarak Emek'teki evlerine doğru yola çıktı. Hakan Aktaş'ın kullandığı 16 RA 428 plakalı otomobil, yolun solunda kablo döşemesi yapan 16 AZ 276 plakalı vince arkadan çarptı. Süratli olduğu belirlenen otomobil vincin altına girince Hakan Aktaş ve Rüstem Aktaş sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazeler sıkıştığı yerden itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu çıkarılabildi.

Eski Belediye Başkanı, geçtiğimiz dönem DP'den Osmangazi Belediye Başkan olan Yakup Aktaş, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Yakınları olay yerine gelen Aktaş'ı teselli etmeye çalışırken, 112 Acil Servis ambulansında eski başkana sakinleştirici vuruldu. Mühendis olan İmar Uygulama Şube Müdürü Rüstem Aktaş ve kuzeninin yarın Adnan Menderes Camii'nden Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze töreniyle toprağa verileceği öğrenildi. Trafik ekipleri ve Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı./yeni şafak