Eski adıyla MOBESE, yeni adıyla Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) kurulum çalışmalarında sona gelindi. Kocaeli dışında güvenlik kameralarıyla donatılmayan il merkezi kalmadı. Kocaeli de gelecek yıl kameralara kavuşacak. 80 il merkezinin yanı sıra 35 büyük ilçedeki kurulum çalışmaları da tamamlanmış durumda. 21 büyük ilçede ise çalışmalar sürüyor.
 
300 MİLYONA MAL OLDU 2007 yılından bugüne polisin suçlu yakalamada büyük yardımcısı olan kent güvenlik sistemleri için genel bütçeden 148 milyon 193 bin lira harcandı. Bir o kadar para da il özel idareleri başta olmak üzere yerel bütçelerden çıktı.
 
SIRADA JEMUS VAR MOBESE ya da KGYS'nin kırsaldaki karşığı olan Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) kurulum çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. JEMUS da bugüne kadar 35 ilde faaliyete geçti. 15 ildeki kurulum çalışmaları halen devam ediyor. JEMUS'un 2016 yılının sonuna kadar ülke geneline yaygınlaştırılması planlanıyor.
 
DENİZDE BEKLEMEDEYİZ 'Denizlerin MOBESE'si olacak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nde ise henüz mesafe katedilemediği öğrenildi. (Akşam)