Ortaklar Belde Stadyumunda gerçekleştirilen deve güreşlerinde 60 çift deve kıran kırana mücadele ederek hem seyircilerin güzel ve renkli bir hafta sonu geçirmesini sağlarken hem de beldeye mobese sistemin kurulması için katkı da bulundu. Gerçekleşen festivale çevre il ve ilçelerden çok sayı da deve güreşi sever izledi.Ülkemizi etkisi altına alan soğuk ve karlı havanın etkisinden uzak nazire yaparcasına güneşli havada mangalları ile birlikte piknik havasında deve güreşleri güneşli bir havada izlediler.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Güzel ve renkli bir gün geçirildiğini belirterek “Bu yıl 60 çift deve güreşiyor havanın soğuk olması develer için iyi ancak vatandaş için dezavantaj oldu ama yine de güzel bir şekilde güreşlerimizi yapıyoruz bu da bana büyük gurur veriyor” dedi.

Başkan Akın; güreşlerden elde edilecek olan gelirle ilgili olarak “ Bu güreşleri bu yıl Ortaklar beldesindeki kamera sistemi için yapıyoruz. Ekonomik krizden dolayı istemeyen hırsızlık olayları arttı sıkıntıların artmasından dolayı bizde bu güreşleri kamera sistemi için yapmayı istedik buradan elde edilecek olan gelirlerle ve iş adamlarının desteği ile beldemize kamera sistemi kurmayı istiyoruz” diye konuştu.
Güreşler sırasında Ortaklar belediye başkanının devesi rakibini arena da güreş sırasında kovadı. Develer arenada bir tur attıktan sonra kapıya yöneldi. Kapıda develerin kapıya çarpıp sakatlanmaması için kapılar açılınca iki deve izleyicilerin arasına daldı. Develerin peşinden de urgancılar develeri yakalamak için peşlerinden koşturdular. Tonlarca ağırlığındaki develer seyircilerin arasında koşarlarken korkulu anlar yaşansa da bu tehlikeli durum dahi deve severleri yarışları izlemekten vazgeçiremedi. Güneşli havada ve mangal sefası eşliğindeki güreşleri 7 binin üzerindeki yoğun kalabalık büyük bir zevkle izledi./iha