CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün DİSK Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında önüne gelen notu okuyarak büyük bir gafa imza attı. Ancak gafları bunlarla sınırlı değil. DİSK Genel Kurulu'na katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaptığı sırada önüne bir not uzatıldı. Konuşması sırasında önüne gelen ve eski MİT mensuplarıyla ilgili ifadenin yanlış yorumlanarak Çiller olarak yazılan notu okuyarak, "Bana iletilen nota göre, eski Başbakanlardan Tansu Çiller hakkında tutuklama kararı çıkarılmış" dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra bu konuda kendisinin bir bilgi sahibi olmadığını, bütün bilgisinin arkadaşlarının önüne getirdiği nottan ibaret olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, gazetecilere verdiği yeni yıl resepsiyonunda Fenerbahçe tutkusunun sebebini "Çocukluğumuzda Lefter çok iyi bir kaleciydi, ondan etkilenip Fenerli oldum" şeklinde yorumladı. Konuyu hemen fark eden bir gazeteci Lefter'in kaleci olmadığını hatırlatınca, şaşıran Kılıçdaroğlu, "Sanırım bir ara yaptı" cevabını vermişti.

REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYEMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun ancak mizah dergilerinde yer alabilecek bazı gafları şunlar: Bir alışveriş merkezinde yukarı çıkan yürüyen merdivene aşağı inmek için bindi. Memleketi Tunceli'de, "Biz sayın Başbakan gibi, söz verip sözünün arkasında duran bir insan değiliz" sözlerini ağzından kaçırdı. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumda seçmen kaydı bulunmadığı için oy kullanamadı. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için gittiği İzmir'de İzmir Körfezi'ne Haliç dedi: Başkan Haliç'i temizleyecek ve İzmirliler Haliç'te yüzecek. İstanbul'u ne kadar iyi bildiğini anlatmak için, "Ben Nurtepe'yi de biliyorum. Kağıttepe'yi (Kağıthane) de biliyorum" ifadesini kullandı.

Kişiye özel yasa olmaz

Kılıçdaroğlu, MİT'çilerin soruşturulmasını Başbakan'ın iznine bağlayan değişikliği Twitter'daki hesabı aracılığıyla eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesindeki değerlendirmeleri şöyle: "Demokrasinin ve kanun önünde eşitliğin olduğu bir ülkede kişiye özel düzenleme yapılmaz. Anti-demokratik yasalar tümden ele alınır. Hem söyledik hem kanun teklifi verdik; CMK'nın 250, 251 ve 252'nci maddelerini kaldıralım, Özel Yetkili Mahkemeleri kapatalım dedik. AKP yarattığı canavardan kurtulmaya çalışıyor, ama hukuku dolanarak bu iş olmaz. Gelin ülkeyi bu sıkıyönetim mahkemelerinden kurtaralım. Diğer yandan Başbakan bu sürecin iç ve dış aktörlerini, hedeflerini ve neyi tasarladıklarını halka bütün çıplaklığı ile anlatmalıdır." Kılıçdaroğlu, Savcı Sadrettin Sarıkaya'ya dosyadan el çektilmesini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "AK Parti yargısı ne kadar tarafsız ve bağımsız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dokunan yanmaya devam ediyor" dedi.

Kurultay tarihi değişti

CHP'de 1 Mart'ta yapılacak olan kurultay 27 Şubat'a çekildi. Böylece 26 Şubat'ta CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Olağanüstü Kurultay'a gidecek olan CHP, bir gün sonra da 362 muhalif delegenin imzası üzerine çağrısı yapılan ikinci kurultayını gerçekleştirecek. Kurultayın öne çekilmesi talebinin çetin kış şartları nedeniyle delegelerden geldiği açıklandı.

yenişafak