Milli İstihbarat Teşkilatı"nın (MİT), tüm güvenlik birimlerini, KCK/TM"nin (Koma Civaken Kurdistan Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi/Türkiye Meclisi) PKK kadroları ve sempatizanlarına “serhildan” (başkaldırı) sürecinin başlatılması talimatları verdiği yönünde uyardığı ortaya çıktı. PKK"nın, Abdullah Öcalan"ın "yol haritasının" avukatlara teslim edilmesine kadar geçen süreçte yaşamı felç edecek eylemler yapılabileceği ifade edildi.
Edinilen bilgiye göre MİT, 2 hafta önce güvenlik birimlerine bir yazı gönderdi. Öcalan"ın yazdığı ve İmralı Cezaevi idaresine teslim ettiği açıklanan “yol haritası” konusundaki gelişmeleri aktaran MİT, kadrolarının önemli bölümünü kaybeden PKK"nın siyasi kolu olarak tanımlanan KCK/TM"nin faaliyetlerine yer verdi.

Kadrolara talimat verildi
MİT, Öcalan"ın yol haritasının avukatlara teslim edilmeyeceğini değerlendiren KCK/TM"nin, kadrolara eylem talimatı verdiğini saptadı. MİT, KCK/TM"nin kadrolarından bir an önce serhildan (başkaldırı) sürecinin başlatılmasını istediğini bildirdi.
MİT"in yazısında, KCK/TM"nin, "yol haritasının" avukatlarına teslim edilinceye kadar, yaşamı felç edecek her türlü eylemin meşru olduğunu bildirdiği belirtildi.
KCK/TM"nin eylemlere geniş katılım sağlanması, ateş yakma, polise mukavemet ve taşlı sopalı saldırılar düzenlenmesi yönünde talimat verdiği kaydedildi.
MİT, özel araçların yakılarak kamu düzenini bozucu eylemlere gidilmesi yönünde planlamalar yapıldığına dikkati çekti. Yazı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu"daki birimlerini uyardı. Siirt ve Hakkâri kırsalında PKK"lılar güvenlik güçleriyle çatıştı. Van ve Bitlis"te mayınlı tuzak eylemleri sonucunda 6 asker şehit oldu. - Milliyet