ERDOĞAN'A ŞOK SUÇLAMA
Adliyeden ayrıldıktan sonra M.S.Ö. ve ailesi, miting sırasında yaşananlara ilişkin şok iddiada bulundu. M.S.Ö. dün saat 17.30- 18.00 sıralarında, Atatürk Spor Salonu'nun önünde arkadaşlarını beklerken, seçim otobüsünde şehir turu atan Başbakan Erdoğan'ı gördüğünü, ailesinin yaşadığı maddi sıkıntıları düşünerek, `Allah cezanızı seçimlerde verecek' diye bağırdığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın seçim otobüsünü durdurtup kendisini korumaları tarafından kargatulumba yanına getirttiğini öne süren M.S.Ö. şu iddialarda bulundu:

"Biz arkadaşlarla basketbol maçı için kapalının (spor salonu) önünde toplanacaktık. Ben erken gitmiştim, `Allah cezanızı seçimlerde verecek' gibi bir şeyler söyledim. O olaydan sonra beni yanına çağırdı korumalarıyla birlikte. Korumaları beni tartaklayarak seçim otobüsüne bindirdiler. Birinci basamağa çıktım. Başbakan Erdoğan sol elini enseme koydu ve sıktı. Ve orada tahribata yol açtı. Korumalar arkamdaydı. Birisi kilodumdan çekiyordu. Vatandaşlar vardı etrafta. Ve sıktı. `Neden yapıyorsun niye dedin' gibi sorular sordu. Ben de söyledim. Ondan sonra `Bırakın gitsin' dedi. Ama korumalar tartaklayarak aldılar beni. O esnada bir itişme vardı, Başbakan'ın eli omuzumdayken oldu. Arkadaşlarım görmedi. Etrafımda sadece vatandaşlar vardı. Bir tane çocuk bana vurdu. Başka tepki gösteren yoktu. Bir tane koruma polis arabasına bindikten sonra vurdu. Sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gittik, hastaneden rapor alındı. Dün akşam oldu. Bugün de adliyeye geldik."

"OĞLUMUN SONUNA KADAR YANINDAYIM"
İlköğretim öğrencisi M.S.Ö., Başbakan Erdoğan'a bu sözleri babasının işlerinin bozulması ve maddi sıkıntı çekmeleri yüzünden söylediğini de belirtti.

M.S.Ö.'nün elektrikçi olan babası Ahmet Ö. de "Oğlum söyledikleriyle bir yanlışlık yapmış olabilir. Ama bir Başbakan böyle hareket etmemeli. Kendisini dava edeceğiz. Sonuna kadar oğlumun arkasındayım" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Başbakan Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan öğrencinin ailesinin avukatı Barkan Kalınomuz, kendisine verilen talimat doğrultusunda Başbakan Erdoğan hakkında, çocuk yaştaki M.S.Ö.'yü `darp etmek' suçlamasıyla Cumhuriyet savcılığına yarın sabah başvuracaklarını açıkladı.

Aynı zamanda CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı olan avukat Kalınomuz, Aydın Devlet Hastanesi'nden M.S.Ö.'nün `darp edildiğine' ilişkin rapor da aldıklarını söyledi. Barkan Kalınomuz, "Bu raporda 5 santimetre uzunluğunda, 2 milim derinliğinde tırnak izleri olduğu yer aldı" dedi.

"GÖZALTINA ALMA HUKUKSUZ"
Avukat Barkan Kalınomuz, ayrıca M.S.Ö.'nün `Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınmasının da hukuksuz olduğunu öne sürerek, "O sözler, bir partinin genel başkanına temenni içermektedir. Başbakan o otobüste olduğu sürece, Başbakanlık sıfatını değil, AKP Genel Başkanı sıfatını taşımaktadır" diye konuştu.

Bu arada dün Başbakan Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan diğer iki kişi de savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.