Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Kadıköy İskele Meydanı'ndaki "Atatürk ve Demokrasi" mitingine İstanbul ve çevre illerden gelen çok sayıda kişi katıldı. Yoğun sıcağa rağmen ilgi gören mitinge, ADD"nin yanı sıra Yurtsever Hareketi, Türkiye Gençlik Birliği, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, YAYED, İstanbul Barosu ve Ulusal Kanal, çok sayıda demokratik kitle örgütü, sendika, meslek odası ile aralarında İşçi Partisi, CHP ve DSP"nin de bulunduğu siyasi partiler destek verdi.

Kadıköy İskele Meydanı"nda sabahın erken saatlerinde, ellerindeki Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile toplanan katılımcılar, polis tarafından tek tek aranarak miting alanına alındı. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Mitinge katılanlar "Hainler Meclis'te yurtseverler hapiste”, “Millet ordu el ele milli cephede”, “İnadına hukuk, inadına demokrasi inadına laiklik inadına Atatürk”, “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye" şeklinde sloganlar attı. Mitingte bazı vatandaşlar kafalarına gazete koyarak güneşten korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da ağaç gölgesine sığındı.

LENİN PANKARTI TEPKİ TOPLADI

Miting için atılacak sloganlar ve açılacak pankartlar daha önce belirlenmiş olmasına rağmen Halkın Kurtuluşu Partisi üyelerinin üzerinde Atatürk ve Lenin'in resimlerinin bulunduğu pankartlar taşıdığı görüldü. Bazı ADD üyeleri açılan bu pankartlara tepki gösterdi.

Atatürk ve Lenin'in yanyana konulamayacağını söyleyen ADD'liler, pankartın kaldırılmasını istedi. "Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşımızın Önderi Büyük Müttefik Atatürk ve Lenin" yazan pankart nedeniyle ADD ve Halkın Yükselişi Partisi üyeleri arasında tartışma yaşandı.

ADD üyesi Nuran Papila, Lenin ile Atatürk'ün aynı karede yer almaması gerektiğini dile getirdi. Papila, "Lenin de büyük bir şahsiyet ama Atatürk bizce devrimleri ile yaşayan biri. Tatsızlık çıkmasını istemediğimiz için büyük tepki göstermedik. Ama yapılan doğru değil" dedi. ANKA