Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği miting öncesinde reklam tabelaları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu kararı doğrusunda indirildi.

Amaçları arasında, ‘görüntü kirliliğine yol açan binalar ile bu yapıların çevresinde değişik amaçlarla uygulanan her çeşit donatım, tanıtım ve düzenleme elemanlarının estetik ve işlevsel hedeflere müsait şekilde seçilmesi, ilan, reklam ve tanıtım elemanları ve aktivitelerin kentte görüntü kirliliği oluşturmasını Samsun Büyükşehir Belediyesi Reklam, duyuru ve Tanıtım Yönetmeliği doğrultusunda engellemek’ yer piyasa Kent Estetik Kurulu, şehirdeki tabela kirliliğine karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kent Estetik Kurulu aldığı karar ile Tekkeköy- Cumhuriyet Meydanı güzergahındaki fazla fazla sayıda reklam tabelasının kaldırılmasını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Birimi ekipleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış ve miting yapacağı Cumhuriyet Meydanı'ndaki reklam tabelalarını indirdi. Vinç yardımıyla indirilen reklam tabelaları, çevredeki vatandaşların takdirini çekti. Vatandaşlar tabelaların sökülmesini meraklı bakışlarla izledi.