AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Van'da kendi adını taşıyan Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Çelik, 'Misyonerler Türkiye'de kol geziyor, İncil dağıtıyor, İstanbul'da apartman kiliseler kuruldu' diye yapılan propagandaların altından Ergenekon çıktı" dedi.

Kale yolu üzerinde bulunan Selahattin Eyyübü Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Ak Parti Genel Başkan Yadımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Van Valisi Münir Karaloğlu kurum amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende konuşan Çelik, öğrencilere öğütlerde bulunarak değerli insanlar olmalarını istedi. Çelik, "Değerli insanlar bu alemden göçüp gitseler de gömülen bir define gibi her zaman kıymetlerini korurlar. Onlar yaşadıkları zamanın ve zeminin merhametsizliğine uğrasalar bile ve üzerinden asırlar geçse bile ve onlardan hayırla dua edilecek hafızalarda yer alırlar" diye konuştu.

Meselenin diploma meselesi olmadığına değinen Çelik, "Türkiye'de hortumcuların sahtekarların ve bir sürü insanları dolandıranların büyük bir çoğunluğunun çifter çifter üniversite diploması vardır. Mesele diploma meselesi değildir" dedi.

Misyonerlerin Türkiye'de kol gezdiği propagandalarının yapıldığını belirten Çelik, "Misyonerler Türkiye'de kol geziyor, incil dağıtıyorlar, çocuklarımızı din değiştirmeye zorluyor, İstanbul'da apartman kiliseler kuruldu dediler. Bunun amacı AK Parti iktidarını zora sokmaktı. Halk nezdinde soru işaretleri meydana getirmekti. Bir baktık ki bunun altında ergenekon çıktı. Malatya kitabevi cinayetini işleyen ve bunlar misyonerdir diyenler adam kestiler. Bunu batıya ve Avrupa'ya bakın AK Parti muhafazakar bir iktidardır. AK Parti'nin oluşturduğu ruh ve mana iklimi atmosferden etkilenen insanlar gidip cinayeti işlediler. Trabzon'da Rahip Santoro'yu öldürdüler. Bununla Ak Parti muhafazakâr bir iktidardır ve bundan etkilenenler gayr-i müslim bir rahibi öldürüyor' mesajını vermek istediler. Hrant Dink'i öldürenlerin de amacı buydu. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan'ın, başörtü için bunu yaptığını söylediler. Bütün amaç farklıydı, ama elleri ve ayakları birbirine dolandı. Kurdukları tuzaklara kendileri düştüler" dedi.

Çelik, evlatlarına dini doğru öğretemeyenlerin, başkalarının doldurduğu boşluğu şikayet etme hakkına sahip olmadığını, çocuklarını iyi yetiştiren ailelerin, kimsenin misyonerliğinden korkmaması gerektiğini söyledi. Çelik, yaptığı esprili konuşmalarla da salonda kahkalara neden oldu. Yapılan konuşmaların ardından mezun olan 45 öğrenciye diplomaları verildi. Törende Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi semazenleri semah gösterisi yaptı.

DHA