İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an Kursları’nda görev yapan bayan din görevlileri ayda iki hafta, ilçeye bağlı değişik köylerde ‘Ana ve Kızlara’ yönelik eğitim seferberliği başlattılar. Perşembe günleri köy camilerinde düzenlenen seminerlere yoğun katılım olurken, Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, sağlıklı bir neslin temelini ancak bilinçli annelerin atabileceğini bu nedenle bayanların eğitimine daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Yenipazar İlçe Müftülüğü, ilçede cami dışındaki insanlara ulaşmak için konferansların yanında hafta içi öğleden sonraları 14:00-15:00 saatleri arasında köylerde bayanlara yönelik irşad hizmetini artarak devam ettirmektedir. Merkez kız kursu öğreticisi Sabiha CENGİZ ve Hamzabali Köyü Kız Kur’an Kursu Öğreticilerinin katılımıyla her ayın iki haftasında 4 köy olmak üzere bayanlara yönelik seminerler düzenlenmeye devam etmektedir. Özellikle kırsal köylerde verilen seminerlerde bayanlar 'Dini bilgiler, bayanlara özel haller ve sağlık konuları' özel hazırlanmış paket program ve sinevizyon gösterileri ile bilgilendiriliyor.
İnsanların sürekli şikayetçi olduğu yozlaşmanın, kişilerin doğru bilgiyi ulaşamamasından, resmi kanallardan değil, gayri resmi kanallardan öğrendikleri için yaşandığını belirten Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, bu programla aynı zamanda hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini söyledi. Bu faaliyetlerin önümüzdeki senelerde daha geniş kapsamlı yürütüleceğini, belirten Müftü Aydın “Bu eğitimlerde köylerde yaşayan 15 yaşından 60, 70 yaşına kadar tüm bayanları bekliyoruz. Zira bir kişinin yetiştirilmesini; bir bayanın yetiştirilmesiyle bir ailenin kurtarılabileceğine inanıyoruz. Toplumun her ferdini yetiştiren annelerimizin dini bilgilerle mücehhez olması, yanlışlardan ve hurafelerden arındırılmış, doğru din bilgisini her yaştan vatandaşımıza kapsamlı bir şekilde anlatabilmek için böyle faaliyet başlattık. Büyük ilgi gördü. Bu sene Donduran ve Direcik Köylerinden başlattığımız bu seminerlere büyük katılımın ve ilginin olduğunu gördük hatta bu faaliyetimiz neticesinde Donduran Köyündeki bayan vatandaşlarımızın büyük ilgisinin yanında Donduran köyümüze gelecek sene Kız Kur’an Kursu açılmasını talep etmeleri bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan herkese teşekküre diyoruz” dedi.