Mister Burdon aynı suçtan 9 ayrı sabıkası olan İlker Atacan tarafından üretilip satıldığı ortaya çıktı

Bodrum’da peş peşe ölümlere neden olan Mister Burdon marka viskilerin, aynı suçtan 9 ayrı sabıkası olan İlker Atacan tarafından üretilip satıldığı ortaya çıktı.

VATAN katil viskinin Bodrum’da başlayan, Alanya ve İstanbul’dan sonra Bulgaristan’a ulaşan hikayesinin izini sürdü.

Bodrum’da 26 Mayıs gecesi yat gezisinde içtikleri alkolden zehirlenen 5 Rus rehberin hayatını kaybetmesi herkesi ayağa kaldırdı. Rusya’da, Türkiye aleyhtarı büyük tepkilere yol açtı. Hatta ‘Rus turistler bundan sonraTürkiye’ye gitmesin’ denildi. Bodrum’da ve içkilerin satınalındığı Alanya’da Cumhuriyet Başsavcılıkları geniş çaplı soruşturmalar başlattı. Hayatını kaybedenlerden Alexandrea Zhuchkov’un ailesi de Orkan Denizcilik ve içkilerin satın alındığı Naz Alkollü ve Alkolsüz İçecek firmasına 650 bin TL tazminat davası açtı.

Tarım Bakanlığı ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Olaydan sonra geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin satın aldığı Mister Burdon marka viskilerde normal değerlerden 3 kat daha fazla metil alkol tespit etti. Orkan Denizcilik Şirketi’nin ortağı Önder Kabakçı ile içkilerin satın alındığı Naz Alkollü ve Alkolsüz İçecek firmasının sahibi Sakıp Demirkol ile çalışanları Ender Salman ve Tolga Depeharman tutuklandı. Naz İçecek firmasına Alanya Emniyeti Kaçakçılık Bürosu ekipleri baskın düzenledi. Baskında da 15 şişe 70 cc’lik sahte Mister Burdon viski ele geçirildi.

Denetimde onay almış

Mister Burdon’un izini sürdü. Orkan Denizciliği, viskilerin dağıtıcı firması Naz İçeceği ve şişelerin arkasında ithalatçı firma olarak görünen Anemon İthalat İhracat şirketini araştırdı. Karşımıza hakkında sahte içki üretimi ve içki kaçakçılığı ile ilgili 9 dava açılan Anemon şirketinin sahibi İlker Atacan çıktı. Atacan’ın, ithal izni aldığı sayının çok altında Bulgaristan’dan içki getirdiği, Tarım Bakanlığı’ndan aldığı binlerce bandrolleri de ürettiği sahte içkilerde kullandığı anlaşıldı. Öyle ki, Alanya’da Naz İçeceğe satılan Mister Burdon’ların İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kontrol edildiği ancak orijinal bandrollerinden dolayı onaydan geçtiği de ortaya çıktı.

Kimdir bu İlker Atacan?

Anemon adlı şirketin sahibi olan İlker Atacan 42 yaşında ve İstanbul’da yaşıyor. Adli kaynaklardan sahte içki üretimi ve kaçakçılık ile dolu bir sabıkası var. Hakkında 11 ayrı iddianame hazırlanmış. Üçü Bursa’da, yedisi Bakırköy’de ve biri de Beyoğlu adliyelerinde açılan davalardan dokuzu sahte içki üretimi ve içki kaçakçılığı ile ilgili. Bir icra ve bir de ruhsatsız silah için de dava açılmış. Halen tutuksuz olarak yargılanıyor. Atacan ayrıca, Aydın ve İzmir’de bulunan sahte Mister Burdon’lardan dolayı iki ayrı soruşturma da soruşturuluyor. Atacan için 27 Haziran 2011’de Bakıröy Cumhuriyet Savcısı Cahit Erdil’in hazırladığı iddianamede, Muğla ve çevresinde ele geçirilen içkilerin arkasında yine onun ismi var.

İstanbul’un göbeğinde de satılıyor

Rusları öldüren viskinin sadece Turistik bölgelerde değil İstanbul’un göbeğinde de satıldığı ortaya çıktı. Taksim civarındaki bir tekel bayinde 50 TL’den satılıyor. Tekel bandrollü içkiyi satan ismini gizleyen tekel bayii, Rus turistlerin vitrinindeki içkiden öldüğünü bilmediğini iddia ediyor.

Soyadını değiştirmiş kayıplara karışmış

Atacan’ın Eyüp’te bulunan evine gittiğimizde, babası Sait Bastırmacı ile karşılaştık. Baba Bastırmacı, bizi gördüğünde ilk olarak kapıyı kapatarak konuşmak istemedi. Ancak ısrarlarımızdan sonra dışarı çıkarak oğlu İlker Atacan ile uzun zamandır görüşmediğini söyledi. Oğlunun, yıllar önce soyismini Atacan olarak değiştirdiğini söyleyen Bastırmacı, “Oğlum nerede bilmiyorum. Bazen Eskişehir, bazen de Bursa’da olduğunu duyuyorum. Artık zaten görüşmüyoruz. Ne iş yaptığını bilmiyorum ve merak da etmiyorum. Onu ve arkadaşlarını zaten hiçbir zaman onaylamadım. Başıma silah dahi dayasalar onun için anlatacağım hiçbir şey yok.” diyerek tepki gösterdi.