Kadına yönelik cinsel tacizin önlenmesi için bir çalışma grubu oluşturan ve bünyesinde 15 kuruluşu barından Mısır Kadın Örgütleri İttifakı, hükümetten kadına yönelik cinsel tacizi suç sayan bir yasa çıkarmasını istedi.
Mısır Kadın Hakları İttifakı Koordinatörü Nevin Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır sokaklarında kadına yönelik cinsel tacizin arttığını, bunun önlenmesi için ittifakın harekete geçtiğini söyledi.
"İttifak, kadına yönelik cinsel tacizi suç sayan yasanın çıkarılması için hükümete baskı yapacak" diyen Abid, "Bizim önerdiğimiz yasaya göre, cinsel tacizde bulunan kişiler 1 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezasına çarptırılacak ve en az bin cüneyh (170 Amerika doları) tazminat cezası ödeyecek" şeklinde konuştu.
Abid, cezalandırılmasını istedikleri taciz davranışını, "Cinsel amaç güden ve karşı tarafın isteği dışında gelişen her türlü fiziksel kontak, sözlü ifade, internet veya telefon görüşmesi" olarak tanımladı.
Mısır Kadın Hakları Merkezi tarafından yayımlanan raporda, Mısırlı kadınların yüzde 83'ünün, ülkedeki kadın turistlerin ise yüzde 98'inin tacize maruz kaldığı iddia edildi.