Olay, 31 Ağustos 2009 tarihinde meydana geldi. Davut Kıvılcım (54), cinayeti yengesinin yaptırdığını iddia ettiği büyüler yüzünden işlediğini söyledi.

Davut Kıvılcım; Söke'ye bağlı Bağarası beldesinde aynı bahçeyi paylaştıkları ağabeyi Mevlüt Kıvılcım (60) ve yengesi Emir Kıvılcım (56)'ı öldürdükten sonra jandarmaya teslim olmuş daha sonra kendisine yardım ettiği iddiasıyla oğlu Ali Kıvılcım da jandarma ekibi tarafından tutuklanmıştı.

Söke Ağır Ceza Mahkemesinde cinayetle ilgili yapılan ilk duruşmada oğlu ile birlikte yargılanan sıhhi tesisatçı Davut Kıvılcım cinayet nedeninin miras davası değil yengesinin ailesine yönelik yaptığını iddia ettiği büyülerden kaynaklandığını iddia etti. Davut Kıvılcım mahkemede verdiği ifadede şunları söyledi: "Yengem Emir Kıvılcım'ın bizlere yönelik yaptığı etkilerden ailece ruh sağlığımız bozuldu. Hatta büyülerin etkisinden kurtulmak için hocalara gittik. Cinayet günü hem gelinim hem de evde bulunan oğlum Ali'nin ruh sağlığı iyi değildi. Cinayetten kısa bir süre önce evde gelinimin sinir krizi geçirmesi üzerine öfkeyle duvarda asılı tüfeği ve tabancamı alarak dışarı fırladım. Yengem Emir Kıvılcım'ı bir anda karşımda görünce kendimi kaybettim bir anlık öfkeyle üzerime gelen yengeme ateş ettim. Daha sonra ağabeyimi tabanca ile vurdum. Cinayet sonrası da jandarmaya teslim oldum."

Cinayete karıştığı iddia edilen Davut Kıvılcım'ın oğlu Ali Kıvılcım (38) da ifadesinde, cinayetin işlendiği an rahatsızlığından dolayı evde yatmakta olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "silah sesini duyunca dışarı fırladım ve babamın elinden tüfeği alarak başka birilerini daha vurmasını istemedim. Kesinlikle cinayete karışmadım, hatta savcılığa kendim geldim başvurdum."

Duruşmada öldürülen Emir ve Mevlüt Kıvılcım'ın kızları, annelerinin büyü ile işleri olmadığını, cinayet nedeninin miras yüzünden kaynaklandığını ileri sürdü. Ayrıca amcaları Davut Kıvılcım'ın anne ve babalarını sık sık tehdit ettiğini ifade ettiler.
Mahkeme, aralarında öldürülen Emir-Mevlüt Kıvılcım'ın torunları, komşularının da bulunduğu tanıkları dinlemesinin ardından cinayet mahallinde 12 Şubat 2010 keşif yapılmasını kararlaştırdı. Bir sonraki mahkeme 25 Şubat 2010 tarihine ertelendi./iha