Geleceğin sporcularını yetiştirmek ve yeteneklerine göre de ileride yön verilmesi amacıyla Aydın İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Didim Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilk kez bu yıl yapılan Spor kursları yoğun katılımla devem ediyor.
Kurslarla ilgili bilgiler veren Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Koçar 9 dalda kursların sürdüğünü ve yaz sezonunda da yeni branşlarda kursların açılacağını belirterek, “Şu an itibariyle Atletizm, Badminton, Futbol, Basketbol, Hentbol, Masa tenisi, Tekvando, Jimnastik ve Voleybol branşlarında haftanın 7 günü eğitimler veriliyor. Uzman eğitmenler tarafından yapılan eğitimlerin Kapalı spor salonunda ve okullarımızın spor sahalarında yapılıyor. Bu eğitimler imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Çocuklarımızda burada yeteneklerine göre gelişimlerini sağlamak ve bir altyapı kazandırmak istiyoruz. Buna göre ileri dönemde oluşturacağımız kategorilerde çocuklarımızı yarışmalara göndereceğiz ve ilçemizi temsil edecekler” dedi.
Haftanın 7 günü kursların devam ettiğini söyleyen Koçar “Şu an itibariyle kurslarımıza 520 öğrenci katılıyor. Önümüzdeki yaz döneminde de yaz sporcularını da içine kapsayacak yeni branşlar açacağız. Bunu da tatil programına göre ayarlayacağız. Velilerimizde bu kurslardan memnun; isteyen veli öğrencisi kayıt yaptırabilir ve çalışmaları da izleyebilir. Amacımız gençlerimizi sporun güzelliğiyle tanıştırmak; bu anlamda ailelerinde bu kurslardan faydalanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. -iha