Özel Nazilli Gelişim Anaokulu garajında açılan yılsonu sergisinde minik öğrenciler birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerini ailelerine ve protokol üyelerine sergiledi. Yılsonu sergisinin açılış kurdelesi Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve minikler tarafından kesildi.
Sergi hakkında açıklama yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan açılan serginin okulun mesleki yönünü tanıtmada öncülük edeceğini belirterek “Özel Nazilli Gelişim Anaokulu minik öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı birbirinden güzel Resim ve El işi eserleri sergisini açmış bulunuyoruz. Bu sergi okulumuzun minik öğrencilerinin hayal dünyasını ve el becerilerinin anlatılmasında öncülük etmektedir. Bu gibi sergiler öğrencilerimizin ufkunu genişletiyor, gizli kalmış sanatsal yeteneklerinin dışa çıkmasını sağlıyor. Diğer okullarımızda da öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel ürünlerin yer aldığı sergiler açılmaya devam ediyor. Sergideki bütün ürünler miniklerimiz tarafından özenilerek yapıldı ve hepsi birbirinden güzel sergide emeği geçen bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Özel Nazilli Gelişim Anaokulu Kurucusu Psikolog Mustafa Ova ise; “4-5 yaş gurubu 30 öğrencimiz yıl boyunca hazırladığı yaklaşık bin eseri bugün ailelerine sergiledik. Bu tür sergiler, çocuklarımızın kendilerini tanıtmasında, hayal dünyasının daha da gelişmesinde yardımcı olan etkinliklerdir. Sergimizde öğrencilerimiz anne eve babalarına kendilerini resim, boyama, artık materyalleri kullanma gibi el becerileriyle yaptıkları ürünlerle ifade etmeye çalışmışlardır. Anne ve babalarımız daha çok işte oldukları için çocuklarının okulda sanatsal olarak ne yaptıklarıyla fazla ilgilenemiyorlar. Bugün açtığımız sergide diğer çocukların ve kendi çocuklarının ne kadar güzel bir eser yaptığını görme imkanı buluyor” diye konuştu.
Serginin açılışının ardından anne ve babalar sergiyi gezerek, çocuklarının yapmış oldukları çalışmaları inceleyerek mutluluklarını paylaştılar. Düzenlenen sergiye MHP"li Belediye Meclis Üyeleri Gürdal Yüzügüler, Doğan Güneş ve Ahmet Uluhan da katıldı. Çocuklarının yaptığı eserleri tek tek inceleyen meclis üyeleri eşleri ve çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. iha