Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Üniversitesi"nin engellilere tekerlekli sandalye için başlattığı "Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım" kampanyasına Aydınlı minikler de 3 bin plastik kapak toplayarak destek verdi.

Engellilere tekerlekli sandalye temin edilmesini sağlayan "Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasına topladıkları 3 bin kapak ile katılan Özel Papatya Kreşi"ndeki 2 ila 6 yaş arasındaki çocuklar, yaşları küçük olmasına rağmen topladıkları kapaklar ile engellilere büyük bir destek verdiler.

Özel Papatya Kreş ve Gündüz Bakımevleri kurucusu Adnan Birincioğlu, engelliler için başlatılan kampanyayı destek vermek için kreşteki çocuklara anlattıklarını söyledi.

Birincioğlu, “Kreşimizde yaşları 2 ila 6 arasında 45 çocuğumuz var. Ege Üniversitesi öncülüğünde başlatılan bu anlamlı kampanyaya destek vermek için kreşimizdeki çocuklarımıza ilk olarak engelli ne demek olduğunu anlattık.

Ardında da velileri ile tek tek görüşüp, kampanya için destek istedik. Tane Tane Kapaklar Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım projesi ile hem bir engelli vatandaşımızın yüzünü güldürmeyi, hem de çocuklarımızı küçük yaşta sosyal sorumluluk almaları, yardımlaşma duygularının geliştirilmesini düşündük.

Çocuklarımızın bu projede aktif olarak görev alması, çocukların karakter gelişimine de olumlu yönde etki edecektir” diye konuştu.

Birincioğlu, kreşteki minik çocukların engelliler için topladıkları 3 bin adet plastik kapağı yine kampanyanın proje ortaklarından olan Tansaş mağazasına teslim edeceklerini, kampanya sona erene kadar da kapak toplamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.