Motosiklet montaj fabrikası olan Mondial"i gezen öğrenciler, üretim tesisinde yetkililerden bilgi aldı ve kısa bir gezinti yaptı.
Özel Yunuslar Anaokulu"da eğitim gören değişik yaş gruplarındaki 20 kişilik öğrenci grubu, Türkiye"nin lider motosiklet firması olan Mondial Motosiklet Montaj Fabrikasını gezdi. Kurucuları Nursen Dankı, Serpil Apuhan ve öğretmenlerle birlikte Mondial Üretim Müdürü Makine Mühendisi Ferhat Takmaklı rehberliğinde fabrikayı gezdiler.
Fabrikada yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler veren firma yetkilisi Ferhat Takmaklı, Türkiye"nin sektöründeki en büyük firması olan Mondial"in Nazilli"nin gururu olduğunu ifade etti. Bir dakikada bir motosiklet montajı yapıldığının altını çizen Takmaklı; “Şu anda tek bantta yapmış olduğumuz 4 modelimizin montajında ilk yedi dakikada bir motosiklet ardından takip eden her dakikada ise bir motosikletin montajı yapılmaktadır. Sezon sonu olduğu için şu anda tek vardiyada günlük 400 motosiklet montajı yapıyoruz” dedi.
Motosikletin ilk parçasından başlayarak montajdaki son parçasına kadar olan bölümü tek tek gezen öğrenciler, anlam veremedikleri bu çalışmaların ardından çalışan bir motosiklet gördüklerinde yerlerinde duramadılar. Ferhat Takmaklı"nın jesti ile sırayla kask takarak motosiklet turu atan çocuklar adeta mutluluktan uçtular. Kısa turlarla yapılan gezintinin ardından hep birlikte showroomda bulunan motosikletlerin üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.